200 тисяч жертв священників-педофілів вперше виявили у Франції (СЕНСАЦІЙНА ДОПОВІДЬ)

Дослідження провели після скандалу зі священником, який зґвалтував 75 хлопчиків

Голова конференції католицьких апостолів Франції просить вибачення у 330 тисяч жертв сексуального насилля над дітьми з боку церкви.

Про це йдеться у новітньому звіті, який є підсумками масштабного розслідування у всій Франції, повідомляє Радіо Трек із посиланням на «AP».

Президент Конференції єпископів Франції Ерік де Мулен-Бофор заявив сьогодні, що керівництво церкви вражене висновками доповіді та кількістю жертв.

Їхні голоси приголомшують нас, їхня кількість вражає, - сказав він. – Я хочу попросити вибачення у кожного, у кожного з вас.

Комісія, яка склала доповідь, закликала церкву виплатити усім жертвам компенсацію, а також вжити заходів щодо запобігання сексуальному насиллю духівництва.

У французькому звіті йдеться, що 330 тисяч дітей стали жертвами сексуального насилля в церкві протягом 70 років. Це перша серйозна спроба боротьби з цим явищем у Франції.

Дітей у церкві ґвалтували священники, інші священнослужителі та люди, які причетні до церкви. 80% жертв – це чоловіки, які на ту мить були дітьми.

Як заявила голова спецкомісії, що розслідувала злочини, 60% постраждалих потім мають психологічні проблеми.

Документ обсягом 2500 сторінок, підготовлений незалежною комісією, є спробою католицької церкви у Франції, як і в інших країнах, розкрити ганебні секрети, які довгий час переховувалися.

У звіті говориться, що в цей період в церкві працювало близько 3000 гвалтівників, дві третини з яких - священники. Загальне число жертв включає близько 216 000 осіб, які зазнали насильства з боку лише священників та інших священнослужителів.

Комісія працювала 2,5 роки, вислуховуючи потерпілих і свідків, вивчаючи архіви церкви, суду, поліції та преси, починаючи з 1950-х років. На гарячу лінію, запущену на початку розслідування, надійшло 6500 дзвінків від передбачуваних жертв або людей, які сказали, що знають жертву.

Причиною початку розслідування став скандал навколо нині позбавленого сану священника Бернара Прейна. Торік Прейнат був засуджений за сексуальне насильство над неповнолітніми і засуджений до п'яти років тюремного ув'язнення. Він визнав, що десятиліттями піддавав насильству більше 75 хлопчиків.

Про ці злочини місцевий єпископ дізнався ще у 2010 році, однак весь час приховував інформацію. Тому його відсторонили.

Число жертв у доповіді називають мінімальним, адже дуже багато жертв досі бояться про це говорити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень