20 красивих українських прізвищ, яких майже не почуєш у наш час

Серед українських прізвищ є ті, які налічують менше сотні носіїв

До наших часів збереглося чимало українських прізвищ. Деяких є дуже багато, інших же майже не залишилось. Підрахувати точну кількість неможливо, оскільки для цього потрібно зробити новий перепис населення.

Зараз доступна інформація за 2011-2013 роки. Так, можна дізнатися, скільки є власників вашого прізвища, де вони живуть, у яких областях воно є найпопулярнішим. Про рідкісні родові імена читайте далі у матеріалі.

Добірка рідкісних українських прізвищ

Незвичні та рідкісні прізвища – це ті, які налічують менше сотні носіїв. Варто зазначити, що їх досі є чимало. Тож, можливо, саме ваше родове ім'я у наш час майже не зустрічається на території України.

Прізвища Афендик і Базіка мають всього чотирьох власників. Перше записане у Львові та Дніпрі, а друге – у Луганську та у місті Щастя, яке за час повномасштабного вторгнення було знищене та окуповане росіянами.

Прізвище Бандера можна почути трошки частіше. Його, зокрема, має 22 людини. Найбільше мешкає у Львівській області: у місті Стрий – 10 та у місті Дрогобич – 2, а також у Києві – 3. Відомо, що раніше це родове ім'я належало українському провіднику національно-визвольного руху Степанові Андрійовичу Бандері.

  • Червоноокий – 16 власників.
  • Сонечко – 4 власники.
  • Чорнооченко – 15 власників.
  • Секретний – 22 власники.
  • Рільник – 7 власників.

До речі, серед рідкісних прізвищ є ті, що звучать як назви українських міст. До прикладу, Київ, Дніпро, Житомир, Львів, Херсон, Одеса. Також є родове ім'я, яке асоціюється з назвою нашої країни – Україна.

Є у списку незвичайних прізвищ й ті, що більш поширені, ніж попередні. Зокрема, йдеться про такі: 

  • Недайборщ – 92 носії, 
  • Ромашка – 91 носій, 
  • Товчигречка – 87 носіїв, 
  • Пиво – 79 носіїв, 
  • Непийпиво – 79 носіїв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень