20 гривень за проїзд у маршрутках Рівного, - чи наважаться на це у міській раді

Перевізники говорять не про заробітки, а про виживання галузі

Перевізники Рівного звернулися до міської влади з проханням щодо підняття вартості проїзду в маршрутних таксі.

- Останні розрахунки вартості проїзду були проведені у 2019 році при ціні пального 25 грн. Зараз ціни зросли ледь не втричі. А проїзд і далі 8 грн, так не може бути. Бо одного дня Рівне може просто мати зупинку громадського транспорту, - говорить перевізник Руслан.

За нашими даними, перевізники проситимуть підняти вартість проїзду у маршрутках до 17 гривень.

У проєкт рішення на сайті міської ради Рівного, вартість проїзду у тролейбусах хочуть встановити на рівні 10 грн за поїздку. 

 

А у маршрутках можуть встановити ціну - 14 грн за одну поїздку. 

На вартість проїзду впливає дефіцит пального, зростання вартості запчастин через подорожчання валюти. Комплектуючі здорожчали фактично удвічі.

- Ми зустрілися з перевізниками, вислухали усі їх аргументи та передамо ці пропозиції для керівництва міста, виконавчого комітету, який саме і розгляне питання підняття тарифів на проїзд. Перевізники дають обґрунтовані причини зростання вартості - це і зростання вартості пального, і збільшення коштів, які потрібні для обслуговування.

 

Водночас наша позиція незмінна - якщо відбудеться підняття тарифу, ми будемо вимагати жорсткого контролю за дотриманням графіків руху, а також якістю надання послуг.

 

Якщо буде просідання по транспортній сфері, то це вплине і на інші сфери життєдіяльності міста. Тому варто знайти оптимальне розв'язання питання, - коментує заступник міського голови Рівного Артем Ганущак.

Рішення про підняття цін на проїзд вчора підтримали на комісії ТЕБ та НС. На думку членів комісії зупинка транспорту у місті може викликати справжній колапс.

У сусідніх обласних центрах вартість проїзду у громадському транспорті заросла ще кілька тижнів тому. Так, у Львові проїзд вартує 15 грн, а у Луцьку - планують встановити ціну на рівні 16 грн.

У ці хвилини триває засідання виконкому Рівнеради, тож якою буде ціна проїзду, дізнавайтеся згодом у наших новинах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень