2 хв, аби виявити зловмисника! Рівне витрачає мільйони на безпеку  

Муніципали «розкрили карти»

Рівненським правоохоронцям знадобиться 2 хв, аби проаналізувати дані з камер відеонагляду та виявити зловмисника. Систему «Безпечне місто» нині розширюють коштом міського бюджету.

Якщо торік у Рівному з’явилось 66 камер на 30 локаціях, то до кінця цього року до системи під'єднають ще 138 камер. 

Частина із них матимуть здатність розпізнавати обличчя (20 шт.).

 

На сьогодні у місті встановлено вже 36 камер оглядових і 30 камер зі здатністю розпізнавати номери автівок.

На другу чергу будівництва, яка триватиме до кінця поточного року, місто передбачило понад 7 млн грн, повідомили у департаменті муніципальної варти у відповідь на запит Радіо ТРЕК (повну відповідь на запит можна бачити у кінці статті).

На другу та третю чергу будівництва, які згідно з документами, триватимуть у 2023-24 роках, передбачено понад 14,5 млн грн з міського бюджету.

Зазначимо, що монтажем системи відеонагляду та аналітики займається фірма «Інженіринг-Аналітика». 

Комплекс заходів з встановлення камер загалом вартує понад 28 млн грн.

 

Роботи з розширення мережі триватимуть найближчі 2 роки, додають у Департаменті муніципальної варти.

А от обслуговував систему сам Департамент муніципальної варти.

 - Встановлені камери 4-х типів мають різні вимоги до їх обслуговування та відповідну різну вартість цього обслуговування.

 

Таким чином, інформації щодо вартості обслуговування саме однієї камери у Департаменті немає, адже обслуговування здійснюється в комплексі усієї системи, - так на запитання про вартість обслуговування камер відповіли у Департаменті муніципальної варти.

Інтегрувати у систему «Безпечне місто» дані з камер приватних та державних установ планують, але «часових рамок» муніципали не називають.

- Питання інтеграції камер відео спостереження, які належать приватним підприємствам, ТЦ і державним установам та встановлення камер на території навчальних закладів є одним із пріоритетних напрямків Департаменту, реалізація якого планується разом з будівництвом нової комплексної системи відео спостереження та відео аналітики у Рівненській міській територіальній громаді, - йдеться у відповіді на запит Радіо ТРЕК.  

Камери у Квасилові, який після приєднання став частиною Рівненської територіальної громади, планують встановлювати під час будівництва наступної черги.

Після завершення будівництва усієї системи, згідно з програмою «Безпечне місто Рівне», у разі надзвичайної ситуації для обробки інформації буде достатньо 2 хв.

Усі інформація з камер надходить на єдину платформу Департаменту муніципальної варти для моніторингу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень