Бар «Fortissimo» не зміг пояснити, чому захопив простір під ялинками у центрі м. Рівне (ФОТО)

«Просто дуже треба грошей», напевно, але «Муніципальна Варта» думає …про пил

Колаж - наш

Дивно, що в Рівному не до кінця розуміють, навіщо місту потрібна «Муніципальна варта». Та й чи потрібна вона взагалі.

Логічно припустити, що її задача – чи не основна – приносити гроші в бюджет: штрафуючи тих, хто смітить; не там, де треба паркується та ЗАХОПЛЮЄ громадський простір.

Натомість очільники нового силового відомства, вочевидь, вважають, що їхня місія - берегти природу та боротися з пилом.

Фото з сайту закладу

Принаймні таке враження складається, якщо прочитати повідомлення на сторінці відомства, де йдеться про виявлене порушення біля бару «Fortissimo». Читаємо:

Зелена зона міста - не місце для розміщення вуличних меблів!

 

Інспекторами відділу контролю за благоустроєм під час патрулювання містом встановлено розміщення вуличних меблів на території озеленення без дозвільних на те документів.

Тут і далі - фото з ФБ-публікації "Муніципальної варти"

Порушення п. 9.17.13 Правил благоустрою міста Рівного призводить до знищення мікроклімату міської території, адже озеленення у системі зовнішнього благоустрою має велике значення.

 

Зелені насадження значно зменшують наявність пилу й аерозолів в повітрі, відіграють роль фільтру також діють на тепловий режим, вологість і ступінь рухомості повітря. Зелена зона міста, не місце для розміщення вуличних меблів!

Давайте будемо зберігати зелені насадження та дотримуватись Правил благоустрою м. Рівного!

Погодьтеся, наведене звернення звучить як заява якогось мімішного «Еко-клубу», а не «Муніципальної варти».

Тим паче, що природа, очевидно, абсолютно не страждає від того, що хтось сидить під ялинками та п’є там каву, чи коньяк, чи що там наливають у тому барі.

Проблема Муніципалітету лише в тому, що «Fortissimo» використовує землю Громади міста, аби заробити ще більше грошей, не бажаючи сплачувати за це  жодної копійки тому ж самому місту.

На утримання «Муніципальної варти», наприклад.

"Муніципальна варта" м. Рівне строго дотримується "ґендерних квот"

ОКРЕМЕ ПИТАННЯ – КУДИ ДИВИТЬСЯ т.з. «УПРАВЛІННЯ ТОРГІВЛІ та ХАРЧУВАННЯ»?

Ми ж вирішили запитати безпосередньо в «Fortissimo» – чому їм не спадає на думку – укласти угоду з містом і почати обслуговувати людей під ялинками на тих чи інших, але «законних підставах»?

Слухавку взяла адміністратор Віта, але почувши, що йдеться про стільці під ялинками, дівчина знітилася і почала переводити стрілки на Директора:

- Це вам треба з Директором говорити

- Добре… Давайте, директора. Поговоримо

-… Він вам зателефонує. За кілька хвилин…

Проте, директор так і не зателефонував, з чого ми зрозуміли, що адміністратор Віта його не знайшла, або ж він сам – не знайшовся, щоби хоч щось нам якось пояснити.

Тим часом під самим ФБ-дописом на сторінці Департаменту Муніципальної варти в дискусію між собою вступили небайдужі громадські активісти – прихильники партії «Європейська Солідарність»:

Едуард Палецький

Від першого речення допису тхне совковим наративом.

 

Сергій Ковальчук

Едуард Палецький чому?

 

Едуард Палецький

Сергій Ковальчук, тому що зелені зони міста навпаки мали б слугувати для розміщення зон відпочинку та вуличних, як вони кажуть, меблів.

 

Сергій Ковальчук

Едуард Палецький, можливо. Але для цього повинен бути газон. Тобто спеціальне трав'яне покриття, яке витримає ось такі навантаження, як на фото. А в даному випадку, це звичайне різнотрав'я, яке не проливається, не підживлюється, не підсіюється. Тому і повинна бути дозвільна процедура для розміщення об'єктів підприємців, де б чітко обумовлювалося, де не можна, а де можна і за яких умов.

 

Едуард Палецький

Сергій Ковальчук , повертаючись до першого речення допису, Варта виключає будь-яку форму відпочинку в зелених зонах із застосуванням паркових меблів.

 

Мирослав Черній

А що тут поганого? Раніше безхатьки спали і собаки. Зараз люди собі час проводять.

 

Сергій Ковальчук

А місто вже прописало процедуру отримання дозволу для розміщення літніх терас при кафе, чи так і пише відмови департамент ЖКГ, бо немає процедури погодження тим одиничним підприємцям, які все ж хотіли столики поставити з погодженням?

Директор - не знайшовся

Ви можете долучитися до цієї плідної дискусії на самій сторінці Департаменту Муніципальної варти безпосередньо за цим посиланням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень