Кому і чому 18 травня не можна було їсти хліб: народні прикмети

18 травня, в день Орисі-розсадниці, починали висаджувати капусту та огірки

Існувало повір'я, згідно з яким, під час цього висаджування капусти не можна їсти хліб, бо кури видзьобають усю розсаду. 

Також 18 травня спостерігали за першим поливом і дивилися: якщо земля ввібрала багато води, то літо буде засушливим. Якщо ж вода залишилася на поверхні грунту, то буде досить мокра погода в літні місяці.

Посадку капусти 18 травня довіряли виключно жінкам, оскільки вважалося, що якщо чоловік таку роботу виконає – рослини зійдуть, але плодів не принесуть.

Для того, щоб молоду розсаду хробаки не зіпсували, саджали кропиву по краях города. Також одну рослину накривали горщиком і під неї висаджували одну цибулину. На таку посудину потім клали вінок, принесений із церкви на Трійцю.

Народні прикмети на 18 травня:

Птахи перестали щебетати – чекай грозу та дощ

Негода у цей день – буде урожай хліба

Гусак 18 травня в сухому місці чепуриться – скоро настануть холоди. Якщо ж він чистить пір'ячко у воді, то буде тепла погода

Йде дощ із перервами – чекай погіршення погоди

Великі хмари рухаються з Півдня на Північ – буде дощ найближчим часом

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень