15 неймовірних осінніх пейзажів у різних куточках України (ФОТО)

Навіть восени тут є, на що поглянути

Радомишль. Водяний млин

Місто Радомишль, Житомирська область.

На сьогодні споруда велетенського старого водяного млина використовується як музей і вважається справжньою архітектурною та історико-культурною перлиною Полісся.

Осінній Парк Софіївка

Умань, Черкаська область.

Національний дендрологічний парк «Софіївка» - це справжній шедевр світового садово-паркового мистецтва кінця XVII — початку XIX ст. площею 160 га.

Тут росте понад 2000 видів дерев і кущів (місцевих та екзотичних), серед яких: таксодіум (кипарис болотний), сосна Веймутова, тюльпанове дерево, платан, гінкґо, смерека та багато інших.

Осінній вечір у Львові

Києво-Печерська лавра

Православний монастирський комплекс Української Православної Церкви (МП) у Києві. Один із найбільших християнських центрів-святинь країни. Визначна пам'ятка історії та архітектури.

У 1994 році її внесли до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Осінь у Пирогові

Полтавський дендропарк

Розташований у північній частині Полтави. Займає 124,5 га.

Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення в Україні.

Особливість парку – його рельєф: багато видових майданчиків, з яких відкриваються цікаві перспективи та світлі галявини.

Осінь у парку графа Шенборна

Один з найкрасивіших парків Закарпаття відкрили у 2013 році за 30 км від Ужгорода в урочищі Воєводино.

Це нова унікальна туристична атракція, що являє собою  ретельно відтворену копію відомого парку замка Берегвар, зведеного графом Шенборном.

Представник п’ятого покоління аристократичного німецько-австрійського роду Шенборнів – граф Ервін Фрідріх Бухейм-Шенборн захоплювався астрономією і полюбляв різні календарі й гороскопи. Саме за астрономічним принципом створили його замок і навколишній парк.

Дерева гори Ай-Петрі

Ай-Петрі - це вершина Кримських гір висотою у понад 1200 м. Розташована на Ай-Петринській яйлі на північ від Алупки і над селищем Кореїз.

На горі зростає близько 600 видів деревно-чагарникових і трав’янистих рослин. Серед них – бук, сосна кримська, дуб, ялівець колючий, багато видів горобини, фісташка туполиста, суничне дерево й безліч інших.

Осінні Карпати

Жовтень на озері Світязь

Світязь – найглибше озеро в Україні. Розташоване у межах Шацького району Волинської області.

Берегова лінія протяжністю понад 30 км заросла комишами, очеретом та осокою. Сосни з березами, грабами й дубами тут подекуди підступають до самої води. Саме озеро багате рибою (вугор, лящ, окунь, щука, сом) і водоплавними птахами.

Осінній Збараж

Місто у Тернопільській області.

Віднесене до 39 міст України з найбільшою кількістю історичних пам'яток.

Музей просто неба в Пирогові

Це найбільший у Європі музей просто неба. Національний музей народної архітектури та побуту «Пирогів» розкинувся на 131 га Голосіївського району Києва.

Давня культура кожного українського регіону відображена тут у сотнях великих та дрібних експонатів. У господарстві, ремеслах, архітектурі та інтер’єрах цього села.

Практично всі об’єкти музею – справжні та привезені сюди з усіх областей України.

 

Тут можна побачити унікальні колекції вітряків, водяних млинів, кузні, колибу, парню, сільську управу, церковнопарафіяльну школу, садибу священника, шинок, хати, комори, клуні тощо.

Осінній Буг

Тустань осіння

Тустань – середньовічна наскельна фортеця-град, давньоруський наскельний оборонний комплекс, залишки якого розташовані у Сколівському районі Львівської області - поблизу с. Урич.  

Тунель кохання

Знаменитий навіть далеко за межами України чарівний тунель, що у Клевані Рівненського району, надзвичайно привабливий у різні пори року.

Восени тут по-особливому гарно, адже зі всіх боків тунель схований деревами, листя яких у цей час майорить різними відтінками.

Джерело – «ВСВІТІ»

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень