14 друзів путіна: Хто допомагає диктатору воювати проти України (ФОТО)

Люди, які виправдовують терористичну війну

Путінське правління – це війни, вбивства дисидентів, знищення залишків демократії у росії. Однак є низка впливових осіб, які підтримують владіміра путіна у його справах.  

Дмитро Медведєв

Він висловлює повну підтримку путіну. Та й сам ще у 2008 році погрожував Україні геноцидом.

У червні цього року Медведєв погрожував завдати удару по «цілях на Заході», після того, як США погодилися надати Україні сучасні ракетні системи, а пізніше висловив бажання «знищити» усіх ворогів москви. У вересні він повторив ледь завуальовані ядерні погрози путіна, підкресливши, що попередження путіна «безумовно не було блефом». У листопаді Медведєв назвав війну росії з Україною «конфліктом із Сатаною».

Сергій Шойгу

Попри те, що Шойгу ні дня не служив в армії, він роками реалізовував забаганки путіна щодо військової сфери: керував вторгненням у Крим у 2014 році, а також сирійською кампанією. Однак місяці військових невдач росії в Україні викликали чутки про розбіжності між путіним і Шойгу. Останній тепер – цап-відбувайло.

Микола Патрушев

Патрушев і Путін – давні товариші по КДБ, їхні товариські стосунки почалися у 1998 році. Патрушев – прибічник війни в Україні. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Патрушев здійснив кілька закордонних поїздок, виступаючи від імені путіна, оскільки 70-річний господар кремля ставав ізольованим.

Російські олігархи та «силовархи»

Десятки російських олігархів були одними з перших, хто потрапив під санкції Заходу одразу після вторгнення росії в Україну через їхні тісні зв’язки з президентом путіним. Декілька з цих олігархів стали впливовими та заможними за часів перебудови, наприкінці 1980-х років. Після розпаду Радянського Союзу ці люди скупили промислові компанії, які розпродала держава.

Коли путін став президентом у 2000 році, він пообіцяв боротися з корупцією в уряді, вигнавши олігархів, а люди, які залишалися у хороших стосунках із путіним і пообіцяли триматися якомога далі від політики, стали ще багатшими.

«Силовархи» з’явилися у росії в 1990-х роках. Це поєднання слів «силовики» та «олігархи».

Роман Абрамович

Навесні він виконував роль неофіційного представника на мирних переговорах між росією та Україною. Європейські чиновники кажуть, що Абрамович має «привілейований доступ» до російського президента і підтримує тісні стосунки з путіним протягом десятиліть.

Сам Абрамович неодноразово заперечував будь-які фінансові зв'язки з путіним або тісні відносини з президентом. Однак західні офіційні особи стверджують, що олігарх і його підприємства отримали від путіна «преференції та поступки», податкові пільги та гранти.

Геннадій Тимченко

Це один відомий олігарх, який має тісні зв’язки з путіним. Тимченко і путін товаришують з початку 1990-х років. Диктатор подарував Тимченку ліцензію на експорт нафти, аби допомогти петербурзькому нафтотрейдеру.

Тимченко став співзасновником Gunvor Group, швейцарського торговельного дому, який експортує російську нафту на мільярди доларів. І компанія, і путін відкинули звинувачення у тому, що російський президент був прихованим бенефіціаром діяльності компанії, наживаючись на експорті нафти.

Сі Цзіньпін

Китай і росія не є офіційними союзниками, але зв’язки між двома країнами, зокрема, у сфері торгівлі та оборони, за останнє десятиліття суттєво розширилися. Країни вважають одна одну стратегічними партнерами й у лютому заявили, що їхнім відносинам «немає меж».

Після вторгнення, коли західні країни запровадили санкції проти росії, Китай продовжував купувати російську нафту та газ, виконуючи таким чином роль рятівного кола для кремля, щоби він міг продовжувати вести війну. Китай, який є найбільшим покупцем російської нафти, навіть потихеньку  збільшив свої закупівлі після початку війни.

Сі також утримався від засудження вторгнення, хоча у вересні путін визнав, що китайський лідер стурбований війною. Проте коли Рада Безпеки ООН проголосувала за те, щоби засудити анексію росією українських територій як незаконну, Китай утримався.

Нарендра Моді

Індія також підтримує відносини з Росією протягом всієї війни, продовжуючи купувати енергоносії. Ця країна різко збільшила закупівлі російської нафти навесні за дуже зниженими ставками, по суті допомагаючи фінансувати військові дії в Україні.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді говорив про війну так:

Сьогоднішня епоха не є епохою війни і я говорив з вами про це телефоном.

Олександр Лукашенко

лукашенко і путін - фото з мережі
лукашенко і путін - фото з мережі

Білорусь, розташована на північ від України, є єдиним союзником росії у Європі. Країна слугує плацдармом для російських військ і росія використовувала її для запуску балістичних ракет по Україні. Госпіталі у Білорусі поблизу українського кордону також приймають поранених російських військовиків.

 Герхард Шредер

Він обіймав посаду канцлера Німеччини з 1998 по 2005 рік, тоді ж підтримав будівництво першого підводного газопроводу, який мав напряму постачати російський природний газ до Німеччини. Відомо, що цього року він рекомендував Україні зберігати нейтралітет і піти на компроміс у стосунках з росією.

Ольга Скабєєва

Її називають «залізною лялькою путінського телебачення». Разом зі своїм чоловіком Євгеном Поповим вона веде політичне ток-шоу «60 хвилин» на телеканалі «Росія-1», де постійно озвучує фейкові українофобські заяви. У квітні міжнародний резонанс викликала заява Скабєєвої, що росія опинилася у центрі Третьої світової війни.

Такер Карлсон

Ведучий телешоу «Такер Карлсон сьогодні ввечері» на каналі Fox News Такер Карлсон, часто повторював тези путіна. Незадовго до того, як росія вторглася в Україну, Карлсон присвятив 15 хвилин ефіру розповіді про те, що США не повинні перейматися загрозою конфлікту між росією та Україною.

Хоча після початку війни проти України він визнав, що винні путін і росія, проте продовжував транслювати російські пропагандистські повідомлення на свою величезну аудиторію.  

Ілон Маск

Власник Tesla та SpaceX протягом останніх місяців доносив ідеї кремля до своїх 118 млн підписників у Twitter, який йому зараз належить.

У жовтні Маск опублікував у Twitter опитування, у якому пропонував українсько-російський мирний план, що передбачав проведення виборів на окупованій росією українській території. У плані також пропонувалося визнати Крим частиною росії, нейтралітет для України та гарантії постачання води у Крим.

Дональд Трамп

Колишній президент США часто вихвалявся своїми близькими стосунками з путіним і применшував загрозу національній безпеці з боку росії, ігноруючи попередження американських спецслужб.

У 2014 році, після того, як путін вдерся в Крим, Трамп похвалив президента росії у своїй промові на Conservative Political Action Conference і сказав, що решта України впаде «досить швидко». Пізніше він заявив, що кримчани радше будуть з росією.

Коли росія вдерлася в Україну у лютому, Трамп похвалив виправдання путіна для вторгнення як «геніальне» і «підковане». У жовтні Трамп, здавалося, зняв провину за вторгнення з путіна та поклав її на керівництво США.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень