12 осіб засудили за видобуток бурштину

Вирок суду в законну силу ще не вступив, учасники кримінального процесу мають право його оскаржити

Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта із укладеними угодами про визнання винуватості стосовно 12 осіб, які, змовившись між собою, незаконно видобували бурштин.

Групу осіб - жителів різних областей України - правоохоронці затримали у вересні 2015 року на території Мульчицького лісництва Зарічненського району Рівненської області під час незаконного видобування сонячного каміння.

На момент виявлення злочину правоохоронці зафіксували, що процесом видобування бурштину шляхом гідророзмиву грунту безпосередньо займалися 4 особи, функція решти спільників полягала у забезпеченні безперешкодної незаконної діяльності, пов’язаної із бурштиновим промислом, шляхом демонстрування та застосування фізичної сили та зброї, - розповів державний обвинувач, прокурор відділу прокуратури Рівненської області Олександр Станкевич.

 У чоловіків вилучено 42 г бурштину-сирцю, а також зброю та боєприпаси (а саме: 5 гранат та майже 200 одиниць патронів до вогнепальної стрілецької зброї).

Зарічненський районний суд, розглянувши обвинувальний акт у кримінальному провадженні, затвердив угоди про визнання винуватості, укладені між обвинуваченими і прокурором, та, врахувавши щире каяття чоловіків, їх активне сприяння у проведенні розслідування, призначив останнім покарання у межах санкції інкримінованих статей, - повідомив прокурор.

Згідно із вироком суду 11 правопорушникам призначено сплатити штраф у розмірі 6 800 грн кожному. Загальна сума штрафів, яку сплатять в дохід держави засуджені, становить 74800 грн. 

Ще одного спільника судом визнано винним як у незаконному видобуванні бурштину, так і в незаконному придбанні і зберіганні зброї, його засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки із встановленням іспитового терміну тривалістю 1 рік. А також відповідно до ст. 76 КК України на останнього покладено обов’язки не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти про зміну проживання, роботи або навчання.

Бурштин та зброя конфісковані. 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень