12 років лікували закрепи: В Охматдиті врятували життя «критичному» хлопчику (ФОТО)

У нього була вроджена вада

У столичному Охматдиті провели унікальну операцію 12-річному хлопчику. Через хворобу Гіршпрунга тонка кишка була збільшена у 10 разів від вікової норми. Ззовні живіт пацієнта дуже сильно збільшився.

Вроджену патологію не виявили вчасно і 12 років лікували дитині хронічні закрепи.

До «Охматдиту» дитина потрапила вже у критичному стані. Йому провели термінову операцію і врятували хлопчику життя.

Зараз Микола повернувся до звичайного життя та більше не страждає на закрепи. Дитина не відрізняється з-поміж однолітків та має активне дитинство.

Довідка. Хвороба Гіршпрунга — це вроджена вада шлунково-кишкового тракту, вона складна у діагностуванні та потребує обов'язкового хірургічного лікування. Вона зустрічається у 1:5000 новонароджених, хлопчики страждають значно частіше за дівчат. Хвороба характеризується відсутністю нервових клітин у ділянці товстої кишки, внаслідок чого м'язи в цій ділянці напружуються і скорочуються, а просвіт кишки звужується. Кал накопичується в ділянці кишки перед звуженням, що призводить до розширення кишки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень