12 років лікували закрепи: В Охматдиті врятували життя «критичному» хлопчику (ФОТО)

У нього була вроджена вада

У столичному Охматдиті провели унікальну операцію 12-річному хлопчику. Через хворобу Гіршпрунга тонка кишка була збільшена у 10 разів від вікової норми. Ззовні живіт пацієнта дуже сильно збільшився.

Вроджену патологію не виявили вчасно і 12 років лікували дитині хронічні закрепи.

До «Охматдиту» дитина потрапила вже у критичному стані. Йому провели термінову операцію і врятували хлопчику життя.

Зараз Микола повернувся до звичайного життя та більше не страждає на закрепи. Дитина не відрізняється з-поміж однолітків та має активне дитинство.

Довідка. Хвороба Гіршпрунга — це вроджена вада шлунково-кишкового тракту, вона складна у діагностуванні та потребує обов'язкового хірургічного лікування. Вона зустрічається у 1:5000 новонароджених, хлопчики страждають значно частіше за дівчат. Хвороба характеризується відсутністю нервових клітин у ділянці товстої кишки, внаслідок чого м'язи в цій ділянці напружуються і скорочуються, а просвіт кишки звужується. Кал накопичується в ділянці кишки перед звуженням, що призводить до розширення кишки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень