11-місячне немовля померло під час лікування пневмонії: На Житомирщині лікарю оголосили підозру

Він порушив протокол лікування

Через неналежне обстеження та лікування немовляти, яке надалі спричинило смерть, лікарю оголосили підозру. Трагедія сталася на Житомирщині, повідомили у поліції.

За даними слідства, у січні 2021 року під час тимчасового виконання ним обов’язків завідувача відділенням до медичного закладу доставили 11-місячну дитину з легеневим захворюванням.

Немовляті призначили лікування без проведення обов’язкової лабораторної діагностики та електрокардіографічних досліджень.

Також через недбале ставлення до своїх обов’язків лікар порушив затверджений локальний протокол лікування дітей з пневмонією.

Відсутність контролю за динамікою біохімічних аналізів крові та іншими показниками призвело до погіршення загального стану дитини. Унаслідок цього на восьмий день перебування у лікарні вона померла.

Лікарю інкримінують неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень