10 секретів квашення капусти
Є певні тонкощі
Щоб квашена капуста вийшла соковитою, хрумкою й надзвичайно смачною, скористайтеся простими рецептами її приготування і зважте на народні прикмети, коли її краще квасити.
Основні секрети квашення капусти:
1. Готувати страву найкраще після святкування Покрови;
2. Перші заморозки підвищують в капусті цукристість, що покращує бродіння її;
3. Для заквашування краще підійде капуста з середнім строком дозрівання;
4. Місячний календар рекомендує квасити капусту на зростаючому місяці та на 5-6 день від початку місяця;
5. Кладіть моркву не більше 1 штуки на 3 літри капусти, щоб вона не стала дуже м’якою та слизькою;
6. Брати потрібно тільки кухонну сіль, чисту, без будь-яких домішок, близько 20 грамів на 1 кг овочів;
7. Використовувати алюмінієвий чи залізний посуд для квасіння не можна, щоб не погіршилися смакові якості продукту. Для цього краще брати скляний чи емальований посуд;
8. Щоб капуста стала хрумкою, розпочинайте роботу при температурі +22 С;
9. Посоливши, овочеву суміш потрібно гарно перетерти руками і добре наповнити нею банки чи іншу тару;
10. Виділений сік в процесі бродіння повинен покрити овочі повністю, щоб вони не потьмяніли або не стали сухими;
Їжте цю смачну й корисну їжу кожного дня та кладіть її до інших страв.
Смачного!
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ