10 секретів квашення капусти

Є певні тонкощі

Щоб квашена капуста вийшла соковитою, хрумкою й надзвичайно смачною, скористайтеся простими рецептами її приготування і зважте на народні прикмети, коли її краще квасити.

Основні секрети квашення капусти:

1. Готувати страву найкраще після святкування Покрови;

2. Перші заморозки підвищують в капусті цукристість, що покращує бродіння її;

3. Для заквашування краще підійде капуста з середнім строком дозрівання;

4. Місячний календар рекомендує квасити капусту на зростаючому місяці та на 5-6 день від початку місяця;

5. Кладіть моркву не більше 1 штуки на 3 літри капусти, щоб вона не стала дуже м’якою та слизькою;

6. Брати потрібно тільки кухонну сіль, чисту, без будь-яких домішок, близько 20 грамів на 1 кг овочів;

7. Використовувати алюмінієвий чи залізний посуд для квасіння не можна, щоб не погіршилися смакові якості продукту. Для цього краще брати скляний чи емальований посуд;

8. Щоб капуста стала хрумкою, розпочинайте роботу при температурі +22 С;

9. Посоливши, овочеву суміш потрібно гарно перетерти руками і добре наповнити нею банки чи іншу тару;

10. Виділений сік в процесі бродіння повинен покрити овочі повністю, щоб вони не потьмяніли або не стали сухими;

Їжте цю смачну й корисну їжу кожного дня та кладіть її до інших страв.

Смачного!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Загублено документи на Музичук

Загублено гаманець з документами на прізвище Музичук Андрій. Прохання повернути за винагороду.    

Знайдено самокат

В районі Лебединки знайдено дитячий самокат. Тому, хто загубив, прохання телефонувати:  

Загублено гаманець і документи

Напередодні в районі Чайки було загублено чоловічий гаманець з документами та посвідченням водія, виданими на прізвище ЛОХВИЧ ВАСИЛЬ ЙОСИПОВИЧ. Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень