10 речей, які повинен робити для дитини ТАТО

А не тільки мама

Пакунок зі стрічкою. Блакитною або рожевою. Пам’ятне фото. Привітання. І від’їзд додому в нове життя з клопотами про дитину. Начебто до всього підготувався. АЛЕ!

Якщо ви стали біологічним батьком — це ще не означає, що автоматично стали татом.

Тому у дітей повинні бути хвилини потіхи не лише з мамою, а й татом. Адже кожен з батьків робить це по-різному.

№1. ПРОСТО ОБІЙМАЙ ДИТИНУ

Неважливо, хлопчик це чи дівчинка. До певного віку їм всім це потрібно, як повітря. Бажано не тільки від мами. Тато не повинен соромитися «обнімашок». Коли дитина виросте, дефіцит такого роду спілкування вже не заповниш.

№2. УКЛАДАЙ ДИТИНУ СПАТИ

Звичайно, до певного віку їй хочеться материнського молока і не завжди вийде підмінити дружину. Але пробувати треба з самих ранніх … навіть не років, а місяців. Повірте: почне засипати й на батькових руках. 

№3. ГОТУЙ ДИТИНІ ЇЖУ, КОЛИ ДОЗВОЛЯЄ ЧАС І ІНШІ ОБСТАВИНИ

Непогано, якщо ти у вихідні розвантажиш маму від готування. Та й в будні цього ніхто не забороняє. Дитина буде тільки рада, що у нього такі талановиті батьки. Обидва смачно готують, кожен свої страви. Поступово твої діти самі втягнуться в сімейну кулінарію і будуть розкочувати для тебе тісто або помішувати суп.

№4. ДАЙ ЗРОЗУМІТИ ДІТЯМ, ЩО МАМА НЕ СЛУЖНИЦЯ

Якщо відірвався ґудзик на одязі сина / дочки, не треба відразу бігти до дружини, як в ательє. Хоча б в одному випадку з трьох заший сам. Це ж не тільки допомога дружині. Це передача моделі поведінки та негласний сигнал: мама у нас не служниця. Є всі шанси, що років до дев’яти дочка або син спробує пришити ґудзик самостійно. 

№5. ДІЗНАЙСЯ БІЛЬШЕ ПРО СВОЮ ДИТИНУ

Сходи з дитиною в поліклініку. Побувай на батьківських зборах в школі або дитсадку. Дізнайся більше про свою дитину: чим вона хворіє (а може, у неї взагалі ідеальне здоров’я), як вчиться (тільки тримай себе в руках і не хапайся відразу за ремінь) і хто ці люди в школі / саду, з якими вона проводить частину свого життя.

№6. ПРИВЧАЙ ДО ГІГІЄНИ

Почисть з дитиною зуби. Якщо вона ще зовсім малюк — помий її. Покажи, що тато теж розуміється в охайності. Нехай чоловічі шкарпетки стоять в кутку тільки в анекдотах. До речі, прати шкарпетки вручну — хороше уміння, якому варто навчити дитину.

№7. КУПИ ДИТИНІ НОВИЙ ОДЯГ

Якщо у тебе дочка, необов’язково вибирати нове плаття в магазині з нею повинна тільки мама. Іноді важливий і чоловічий погляд. Просто сходи в магазин з сином/донькою, навчи вибирати одяг.

№8. ПОБУДЬ З ДИТИНОЮ НА ЛІКАРНЯНОМУ

Згідно із законом чоловіки давно мають на це право. Нехай суспільство звикає, що це цілком нормально. Чому це завжди повинні робити тільки дружини?

№9. ПОГРАЙ В ДИТЯЧІ ІГРИ

Наліпи з донькою «пасочки» в пісочниці, побудуй з сином фортецю з каменів, які валяються у дворі. Згадаєш своє дитинство, а заодно і дитині буде приємно. До речі, іноді їй досить, щоб ти просто спостерігав за її грою, сидячи на лавочці, але не у смартфоні.

№10. ВТЯГУЙ У СПІЛЬНУ СПРАВУ

Споруди з дитиною якусь саморобку, помалюй разом з нею, збери пазл. Так вона навчиться робити з тобою спільну справу.

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень