ТОП-5 порад, як зберегти здоров’я зубів дитини

Правильний догляд за зубами - інвестиція у здоров'я

Коли народжується малюк, кожні батьки хочуть зробити все, щоб дитина зростала здоровою.

Заохочення дитини до гігієнічних навичок із догляду за ротовою порожниною необхідно починати із раннього віку.

  1. Доглядайте від першого зуба. Починати чистити зуби дитині потрібно відразу після прорізування першого зуба. Зубна емаль відразу після прорізування сформована неповноцінною. Весь перший рік вона поступово дозріває і тому лишається вразливою до карієсу.

  1. Збалансоване харчування. Харчування дитини має містити мікроелементи, зокрема фтор та йод, а ще вітаміни й мінерали. Не дозволяти дітям пити солодкі газовані напої та зловживати солодощами.

  1. Вчасно відвідуйте стоматолога. Молочні зуби теж хворіють і їх потрібно лікувати, оскільки вони можуть завдати чимало неприємних відчуттів малюку та стати хронічним вогнищем інфекції в організмі дитини.

  1. Подавайте дитині приклад. Доглядайте за зубами регулярно. Добре доглядайте за своїми власними зубами, і ви дасте їй зрозуміти, що гігієна ротової порожнини – це щось дуже цінне.

  1. Формуйте звички. Не привчайте дитину до нічного пиття з пляшечки, адже рефлекс смоктання може впливати на формування майбутнього прикусу. Коли дитина навчиться самостійно сидіти, привчіть її пити з горнятка.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень