10 ознак залежності, які люди помилково сприймають за кохання

Кожен може потрапити у таку ситуацію і вчасно не розпізнати, що це - самообман

Література і кінематограф вчать нас, що любов – це страждання і жертви, тому, коли особливо вразливі і романтичні натури виявляються в полоні любовної залежності, вони думають, що це і є те найвище і світле почуття, яке ми називаємо коханням

Однак любов і залежність не одне і те ж. Любов надихає, вона продуктивна і робить людей щасливими, а от залежність, навпаки, змушує страждати. Причому страждають обидва партнери: один – бо йому весь час хочеться отримати більше любові та уваги, а другий – через те, що його «душать» цією самою «любов’ю».

Ось 10 ознак, які люди помилково приймають за прояви справжнього почуття. Насправді - це залежність від іншої людини, і часто вона не надто нормальна...

№1. Ви важко переносите розлуку

Будь-яка, навіть короткострокова розлука для вас подібна до смерті. Без вашого партнера ви спустошені і втрачені, не можете взятися ні за яку справу: у вас все валиться з рук. У підсумку весь період розлуки ви і не працюєте, і не відпочиваєте, бо нічого вам не в радість.

№2. Ви ідеалізуєте партнера

Всі ми знаємо, що ідеалів не існує, але ви щиро вірите, що саме вам попався ідеальний у всіх аспектах чоловік. Ви перебільшуєте наявні у нього гідності, а недоліки, навпаки, применшуєте або взагалі закриваєте на них очі. Коли ваші друзі намагаються вас напоумити, ви звинувачуєте їх в упередженості.

№3. Ви відмовляєтеся від своїх переконань на догоду партнеру

Для вас надзвичайно важливе схвалення партнера і заради нього ви готові відмовитися від усіх своїх звичок, кола спілкування, способу життя і навіть манери одягатися. Ви робите все для того, аби тільки сподобатися своєму обранцю і бути такою, якою хочеться йому. Власні бажання і переваги ви відсуваєте на другий план.

№4. Ваш партнер потрібен вам, щоб «вилікуватися» від минулих стосунків

Ви не зацікавлені в конкретному чоловікові, вам просто потрібен хтось, щоб заповнити порожнечу після розставання з колишнім. Це любовна залежність не від певного чоловіка, а від стосунків в цілому. Люди з такою залежністю не мислять себе поза парою і дуже важко переживають самотність.

№5. Вам потрібне підтвердження почуттів

Ви не впевнені на 100% у почуттях партнера до вас, тому постійно шукаєте підтвердження цих почуттів або ж вимагаєте від свого коханого доказів любові. Ви дуже ревниві і підозрілі, вам здається, що ваші відносини під загрозою, тому їх необхідно весь час тримати під контролем.

№6. Ви вважаєте, що все треба робити разом

Ви щиро вірите, що у вас повинні бути спільні інтереси і хобі. І навіть друзі повинні бути загальні. Ви намагаєтеся «натягнути» все навколо на ідеальну, на ваш погляд, модель відносин і роздратовані, коли щось йде не так. Ви не допускаєте можливості існування особистого простору і вважаєте, що навіть адреса електронної пошти у вас повинен бути загальна, як і сторінка у соцмережі.

№7. Ви терпите токсичне ставлення

Ви не припиняєте стосунки навіть якщо партнер не дуже добре до вас ставиться. Ви не помічаєте тривожних дзвіночків, ігноруєте наполегливі попередження друзів, самі знаходите виправдання неетичним вчинкам чоловіка і звинувачуйте себе у тому, що відбувається.

№8. Вами легко маніпулювати

Ви запросто піддаєтеся на будь-які маніпуляції чоловіка, погоджуєтеся на те, чого вам не дуже-то й хотілося, але чого дуже хотів він. Ваші стосунки просто-напросто будуються за правилами, які встановив ваш чоловік, а ви граєте за ними, вдаючи, що вас все це влаштовує.

№9. Ваші почуття нерозділені

Пам’ятайте: любов завжди взаємна. Якщо любите тільки ви, щосили домагаючись його уваги, то це звичайна любовна залежність. Нерідко буває так, що жінка по суті навіть і не знає об’єкта своєї любові, однак сходить по ньому з розуму. Справжня ж любов, як правило, виникає до людини, про яку вже хоч що-небудь відомо і зрозуміло.

№10. Ваша самооцінка залежить від поведінки партнера

У вас нестабільна самооцінка, і залежить вона від того, як чоловік поводиться з вами. Якщо він приділяє вам багато уваги, ви відчуваєте, як росте ваша впевненість у собі, але варто йому зникнути на деякий час або просто відволіктися на власні справи, ваша самооцінка негайно обвалюється до рівня плінтуса і ви просто перестаєте вірити, що вас люблять.

Ця стаття має ознайомчий характер, її не слід сприймати як вказівку до дії або ж абсолютну істину. Експертні думки, висловлені у цьому матеріалі, мають право на існування і дійсно можуть стати в пригоді, однак точно не вирішать усіх ваших проблем. Якщо у вас виникли певні труднощі, краще зверніться за допомогою до фахівця.

Джерело: Затишок

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень