10 цікавих фактів про Різдво, про які мало хто знає

А ви багато знаєте про це свято?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Незабаром християни східного обряду святкуватимуть одне з найбільших церковних свят року – Різдво.

До цього свята видання Апостроф підготувало 10 маловідомих та цікавих фактів про Різдво.  

У Біблії немає згадки про точну дату народження Ісуса Христа. У церкві відзначати Різдво почали лише у IV столітті. Тодішній Папа Римський Юлій I датою для його святкування встановив 25 грудня – день язичницького свята Сатурналії.

Під час Першої світової війни напередодні Різдва 1914 року ворожі сторони на Західному фронті припинили стрілянину для того, щоб виконати різдвяні гімни. А вранці 25 грудня німецькі та британські солдати обмінювалися рукостисканнями та подарунками.

Колоністи Північної Америки, бувши пуританами, спочатку не визнавали Різдва. І навіть з 1659 по 1681 його святкування в Бостоні каралося штрафом, а Конгрес США провів своє перше засідання 25 грудня 1789 року.

Традиційні польоти Санта-Клауса по небу на санях, запряжених оленями, вперше описав американський письменник Вашингтон Ірвінг у 1819 році.

У 1939 році для залучення покупців в універмаг Montgomery Ward вигадали різдвяного оленя Рудольфа вигадали у 1939 році. А ось інший різдвяний персонаж сніговик Фрості, що палить люльку з кукурудзяного качана, ще в 1890 році став фігурував у рекламі алкоголю.

У 1965 році американські астронавти повідомили Землю про зустріч з НЛО, а через кілька хвилин напруженої тиші в Х'юстоні почули брязкіт різдвяних дзвіночків і звуки губної гармошки у виконанні самих астронавтів.

Традиція різдвяних поцілунків під омелою з'явилася у вікторіанську епоху, але ще древні кельти та германці приписували цій рослині здатність зцілювати рани та підвищувати плодючість.

Перші оздоблені різдвяні ялинки з'явилися в Страсбурзі в XVII столітті. У США мода на них прийшла з Англії. У дохристиянські часи германці прикрашали вічнозелені дерева, щоб скрасити похмурі та сірі дні зимового сонцестояння.

Перший вертеп із живими домашніми тваринами, які були присутні при народженні Ісуса Христа, влаштував святий Франциск Асизський на Різдво 1224 року.

На Різдво португальці влаштовують бенкет для живих та мертвих, фіни вирушають у сауну, австралійці йдуть на пляжі, а в Іспанії проводять наймасштабнішу лотерею у світі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень