25 грудня чи 7 січня: яка дата Різдва правильна на думку рівнян (ОПИТУВАННЯ)

Позиція мешканців міста

25 грудня Різдво відзначають християни Західного обряду.  

Довідково: Різдво Христове святкується 25 грудня церквами, що відзначають свята за григоріанським і новоюліанським календарем. 7 січня відзначають у ПЦУ та РПЦ, адже послуговуються юліанським календарем, за ним 25 грудня припадало на нинішнє 7 січня.

Ми опитали рівнян, що вони думають про ці дати Різдва, святкування в країні Різдва у два різних дні  та яку вважають правильною:

- Ми відзначаємо українське, нормальне [посміхаються]. Коли відзначати – це справа кожного.

- Хто відзначає, хто ні. Його потрібно вже давно привести у відповідність, адже раніше так і відзначали – 25-го.

- Ні одне, ні друге не є правильним. Адже, якщо досліджувати Біблію, то народження Ісуса припадає десь на кінець серпня – початок вересня.

- Важливо, кому ближче до душі. Хтось відзначає 25-го, ми святкуємо 7-го, а хтось може й дві дати.

- Дуже питання спірне. Мені звісно 7 січня, адже воно таки більш традиційне, але за всіма канонами варто було б звісно 25-го.

- Мені все одно. Я тільки Новий рік відзначаю.  

- Питання риторичне, цікаве. Ми вже звикли до нашого Різдва 7-го січня, але, мабуть, варто відзначати поки два, але готувати людей до 25-грудня, адже це правильне Різдво. Правильна його дата. 7 число – це комуністичне Різдво. Комуністи придумали. 

- Я би хотіла святкувати 25-грудня, адже це було б з усім світом. Але я, як людина, яка ходить до церкви, мені важливо, аби це насамперед прийняла моя церква. А поки ми змушені святкувати 7-го січня. Але звісно краще, якби це було 25-грудня, адже можна спокійно веселитися на Новий рік. Адже поки  ті, хто православні, вони у цей день дотримуються посту, стримують себе.  

Зауважимо, що більшість рівнян назвали Різдво улюбленим зимовим святом. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень