1 000 000 га лісу за 10 років: Рівненщина долучилася до масштабної президентської ініціативи з озеленення

Тепер в області шукають вільну землю

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Площу лісових насаджень збільшуватимуть на Рівненщині.

У рамках екологічної ініціативи президента Володимира Зеленського щодо масштабного заліснення за 10 років в Україні мають висадити 1 млн га лісу.

Відповідно до ініціативи президента у перші 3 роки в країні має бути посаджено 1 мільярд дерев.

За словами першого заступника начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Михайла Прокопчука, державні лісогосподарські підприємства щороку заліснюють майже 4700 га.

Вони створюють лісові культури на зрубах попередніх років. Він додав, що на сьогодні рівненські лісівники мають достатньо ресурсів для заліснення необхідних площ для виконання Указу президента, питання лише у визначені вільних площ для проведення цих робіт.

Аби зрозуміти можливості області висадити нові ліси, територіальні громади Рівненщини мають зібрати перелік земель, які можна виділити під заліснення, адже в лісгоспах немає землі, розповіла РАДІО ТРЕК речниця обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Горошко.

В лісгоспах немає вільних земель для збільшення площі лісів, сподіваємося, що її нададуть територіальні громади. Те, що від нас залежить – посадковий матеріал, чим садити – ми готові, у нас є ресурси. Питання – де це робити.

 

Попередньо відомо, що в області є орієнтовно 17 тис. малопродуктивних, деградованих та інших земель. Ми маємо їх оглянути, бо не всі підійдуть під посадку лісу. Ми почали працювати над виконанням завдання президента, – повідомила Світлана Горошко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень