«Шок і Треш»: на чоловіка з Корнина, який доправляє авто з Німеччини, подають до суду в м. Рівне

«Хочеться поділитися, щоб застерегти інших», - каже Володимир

Колаж наш. Фото всіх авто в цьому матеріалі -- ілюстративні

До Радіо Трек звернувся рівнянин, аби розповісти про свій досвід купівлі автомобіля в Німеччині через посередника з Рівненщини, який нині мешкає у ФРН.

Автор допису Володимир Дехтерук  каже, що готовий надати всі докази, проте, ми все ж вирішили не згадувати більш ніяких імен (нижче сам текст дописувача, який ділиться власним досвідом):

«Ластівка з Німеччини за 4500 ЄВРО: все по-поличкам»

Отже, для тих, хто купує машину вперше і не тільки )) Одружився, буде дитина, настав час придбати авто, тим більше держава посприяла з 0-вим розмитненням.

Кинулися по знайомим можливо хто кого знає, хто займається пригоном авто з-за кордону. Ця череда подій привела до пана П. з Корнина, людини віруючої, сімейної, з діточками, який, я так розумію, як багатодітний батько сидить за кордоном у військовий час, а конкретніше в Німеччині, проте за невеличку винагороду в 1200 євро готовий допомогти з пригоном авто в місто Рівне.

ПЛАТА ЗА ВИЇЗД ТА ОГЛЯД (у Німеччині)

Все нормально – зконтактувались, вибрали авто на сайті, поїхав пан П. оглядати авто, не забувши попередити, що огляд коштує не багато, не мало, а 100 євро...

Оглянули авто, слава Богу підійшло з першого разу і попали тільки один раз в 100 євро за огляд. Пан П. дає завдаток за авто, але попереджає, що за свої кошти він не купує, і потрібно їх передати якимось чином туди за кордон.

ПЕРЕКАЗ ГРОШЕЙ ДО НІМЕЧЧИНИ

Оскільки по банку валюта не переправляється за кордон у воєнний час, мені підказує пан П., що можна скинути в гривні на карту приватбанка. Мене просять скинути 3200 євро «по курсу» так би мовити, благо я тільки з виду такий дурнуватий і поцікавився в банку по якому курсу пан П. буде знімати в Німеччині і о чудо виявляється не по 38,5, а всього 35 грн/євро + 2 % за зняття.

Фактично хтось хотів заробити ще 300 євро на рівному місці... Не судилося... Та на цьому історія не закінчується.

Пишу доручення в нотаріуса, що доручаю пану П. придбати авто на моє ім'я, і летить наша пташка до рідної Вкраїни. Зустрілися, обдивилися – претензій до авто немає, розраховуємося з паном П. остаточно: 1200 євро за пригон, 100 євро за огляд, жмемо руки і всім бажаємо здоров'я. А далі починається якийсь треш ..

Звідки дельта в 700 євро?

Женемо з товаришем авто в зону митного контролю, і поки стоїмо в черзі переглядаємо документи з цікавості, в яких нічого не петраємо, адже вперше купуємо авто. Товариш помічає, що в купчій стоїть сума 2500 євро, і задає банальне питання «а ти хіба не за 3200 купив»? У відповідь на мій дзвінок та питання «а що х..ня відбувається» пан П. щось незрозуміле, недолуге намагається розказати типу так треба було. Запитую «хто писав купчу»? – «Німець»

То поясніть мені для чого педантичному німцю занижувати ціну на своє авто, яке він продає? Для чого вказувати нижчу суму, якщо розмитнення 0-ве? Чи можливо ви купили авто за 2500, а з мене взяли 3200?

Нічого, толкового у відповідь я не чую, ну благо думаю машина в мене, подобається, наступного разу буду розумніший. Але й на цьому історія не закінчується)))

ЩЕ НЕ ВСЕ

Стоїть моя ластівка в зоні митного контролю, телефонує митний брокер (благо порекомендували) і питає:

– Чи знаєте ви, що авто буде розмитнюватись на людину, яка вписана в купчій?

– Ну, на мене? я ж її купив

–- А чому ж в купчій вписаний пан П.?

 Шок – це нічого не сказати !! Тобто якби цей брокер не передзвонив, а мовчки розмитнив авто, то пан П. культурно збагатився б на авто.

Спочатку пан П. дозволяє собі не відповідати на дзвінки і швиденько покидає Україну, можливо за черговим авто (може там прокатить схемка) На чергове питання «шо за х..ня»?  Пан П. промукав щось на зразок дитячого «переплутав» !!! Тобто все що потрібно було зробити дорослому дяді 1983 року народження - це по нотаріальному дорученні купити авто на моє ім'я і пан П. ПЕ-РЕ-ПЛУ-ТАВ))) КАРЛ, ПЕРЕПЛУТАВ!!!

Слава Богу, ситуацію вдалося врегулювати, авто РОЗМИТНЕНЕ ПРАВИЛЬНО, на законного власника.

ЩО ДАЛІ?

На пана П. чекає, для початку, судовий позов, адже мені так і не зрозуміло: є чек на 3200 євро, є купча на 2500. Де 700 євро?? Заява у відповідні органи на дії пана П. з ознаками шахрайства. А ті, хто здогадався про кого мова будуть мати на увазі з ким мають справу! Всім іншим можливо стане у пригоді... Слава Україні! Смерть ворогам ! Шахраям тюрма!

Скриншот з ФБ-сторінки автора цієї історії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень