Українцям готові списати їх кредити. Але є умова

Законопроєкт наступного тижня розглядатиме Верховна Рада

Президент запропонував списати українцям заборгованість за кредитами, які брали на житло чи автомобілі. Але йдеться тільки про випадки, коли це майно знищено через війну.

За дорученням Президента погодили з Главою Нацбанку та Прем’єр-міністром розробку законопроєкту про списання заборгованості зі споживчих кредитів на придбання рухомого та нерухомого майна, яке було знищено під час військових дій, – розповів голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Наступного тижня законопроєкт внесуть до Верховної Ради. Але експерти попереджають про небезпеку такого рішення. Адже кредити українцям видавали комерційні банки, а не держава. Відтак чи може держава ухвалювати рішення, щодо коштів приватних установ.

Проблема полягає в тому, що ці люди заборгували не державі, а приватним банкам, і ми не можемо прийняти рішення, яке б поклало фінансовий тягар тільки на банки. Тому підключаються державні ресурси, можливо, також ресурси Фонду гарантування вкладів, – зазначив Данило Гетьманцев.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень