«Нема сечі терпіти»: Відомий журналіст із м. Рівне таврує вал пісень про Війну (ФОТО/ВІДЕО)

«Дістали ці пекельні борошна» (с)

В Україні наростає вал критики (не завжди обґрунтованої) на адресу виконавців, які у період Війни перейшли на українську і почали записувати пісні, так би мовити, виразно «патріотичної спрямованості».

Деякі з українців, які вважають себе найбільш правильними українцями, починають невдоволено бубніти, вигукувати та по-різному нарікати.

Першим сьогодні публічно підняв цю тему Шеф-редактор «Першого» Альберт Цукренко. Він обрав для себе об’єктом критики пісню Артема Пивоварова «Маніфест».

Альберт Цукренко (ліворуч) сам є відомим шоуменом, музикантом та співаком (так би мовити)

Ось що написав Цукренко (подаємо без змін):

Це справжня революція! Перший трек українського виконавця, текст до якого написав штучний інтелект! Запит штучному інтелекту звучав так: напиши хуйню.

 

Потворну, сміхотворну хуйню, яку не напише навіть престаріла бібліотекарка-графоманка з провінційного містечка. І штучний інтелект блискуче виконав завдання!

 

«В кожній новій події

Там є моя надія

Допоки серце б'ється

Моя країна б'ється!!»

Треба визнати, що текст «Маніфесту» Артема Пивоварова реально виглядає як певний набір патріотичних слів. Однак…  Пісня ця загалом ритмічна та мелодійна, в ній є енергія та певний драйв.

За неповний місяць «Маніфест» набрав уже 3 мільйони переглядів. Як не як.

Цукренко (ліворуч), який критикує Пивоварова є учасником гурту "Хамерман знищує віруси" скандально-відомого своїми сороміцькими текстами та сценічними ескападами

Цікаво, що демарш Цукренка, пісні якого рідко ставлять на «реплей», відкрито підтримав інший відомий журналіст із Рівного Роман Лебідь, який працює на ВВС-Україна.

Лебідь пише:

Нема більше сечі терпіти ці борошна. Тотально дістали тупі пісні про байрактари, пакети, пса патрона, фортеці різні, волю, дух, перемогу, незламність, гнів українських синів.

 

Безперечно, це прекрасно, що російськомовний продукт (майже) зник з нашого інформаційного простору. Але чи цього ми хотіли – замінити один шлак на інший, тільки з кривим гугл-транслейтом українською?

 

При чому, від тих же творців, що вчора писали гіти для московського бидла з накачаними губами.

 

У наш час не мати смаку – це свідомий вибір.

 

Такий самий, як вірити прогнозам мольфарів і підписуватися на анонімні телеграм-канали.

 

Ви ж не?…

Насправді треба визнати, що серед «патріотичних» пісень, які з'явилися за минулий рік, багато є цілком достойних. Як та ж «Фортеця Бахмут». Принаймні кліп -- дуже сильний.

Хоча і певна логіка в закидах на адресу музикантів теж присутня. От як коментують  допис Лебедя його друзі на ФБ:

До речі, нова гарна пісня від «МЕРІ»

АЛЕ

Для повноти картини пропонуємо вам ознайомитися й з одним із найвідоміших творів гурту «Хамерман знищує віруси».

Пісні «Ізотоп» вже не один рік, вона про кінець світу та ядерну війну, в ній багато російських слів, але...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень