Рівнераду розпустять? Мільйони військових віддавати не хочеться, або На бюджетні гроші є інші плани

Більшість депутатів, схоже, не цікавить питання оборони

Для деяких депутатів Рівнеради бруківка важливіша за оборону. Такою фразою голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль напередодні присоромив депутатський корпус під час сесії.

Напередодні засідання сесії депутати Рівнеради провалили. Питання про виділення 200 мільйонів на оборону області розглядати не захотіли, двічі пішли на перерву радитися, але у сесійну залу таки не повернулися.

Віталій Коваль аргументував, що торік Рівне отримало понад 630 мільйонів ПДФО від зарплат військових, а роком раніше це було на пів мільярда менше. Тож, зауважив Коваль, не гоже шкодувати грошей на оборону краю, які прийшли в бюджет міста з зарплат захисників.

Проте питання фінансування оборони у Рівному вже давно затягується, і як пишуть місцеві телеграм-канали, навіть стало предметом торгу деяких політичних сил.

Розпуск Рівнеради?

Сесію потрібно провести якнайшвидше, повідомила депутатка Рівнеради Галина Кульчинська. Інакше, вона може бути розпущена. Про це Галина Кульчинська написала такий допис на своїй сторінці у Фейсбуці.

- Якщо у дуууже найближчі дні сесія Рівнеради таки не спроможеться виділити військовим в оборонний бюджет нашої області 200 мільйонів гривень ( з 3.5 мільярдного свого бюджету!),то вона має бути розпущена.

 

І причому негайно - за саботаж під час воєнного стану!

 

Соромно за відмовки ряду депутатів робити це вже і зараз без всяких попередніх умов.Особливо соромно було за це перед головою фронтової Луганської області Сергієм Гайдаєм,котрий виступав сьогодні на сесії Рівнеради

 

 

Поки що прізвища не називаю і нічого не пояснюю: сподіваюсь,що завтра все-таки одумаються...

 

 

Дякую своїм колегам по фракції Сергій Васильчук Олександр Нестерук Олена Нездюр-Дика за чітку і оперативну позицію: 200 млн.гривень податків рівнян мають бути негайно виділені на військові потреби області!

Проте, сьогодні, 10 лютого, депутати Рівнеради таки не зібралися і не провели сесію. Радіо Трек стежить за політичною ситуацією у Рівному і повідомить вас щойно буде якась нова інформація.

Можливо, депутати планують зробити робочою суботу?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень