Мобілізація в Україні: Хто і де має право вручати повістки військовозобов'язаним

Роз'яснення ТЦК та СП

Керівники підприємств мають право видавати повістки військовозобов'язаним, це передбачено постановою уряду від 30 грудня 2022 року №1487.

Про це під час брифінгу у п'ятницю сказав начальник Печерського територіального центру комплектування та соцпідтримки полковник Сергій Калугін.

Відповідаючи на запитання, хто має право вручати повістки військовозобов'язаним, Калугін наголосив, що на сьогодні існують нові вдосконалені правила військового обліку. Вони були затверджені урядовою постановою наприкінці 2022-го.

- Окрім ТЦК та СП, право вручати повістку передбачено для керівників установ, організацій та підприємств, де працюють військовозобов'язані. Тому що на підприємствах також ведеться військовий облік", – зазначив Калугін.

Відповідаючи на запитання, хто може вручати повістки на вулицях, він сказав, що краще, щоб це робилося разом із представниками Нацполіції, щоб мати можливість встановити особистість людини.

Калугіна також запитали про відео «дивних інцидентів», що з'являються в Telegram-каналах, на яких поліціянти й люди у військовій формі нібито «кудись відразу відвозять чоловіків».

- Я вважаю, що не варто тиражувати ці відео, де нібито представники ТЦК та СП у незаконний спосіб вручають повістки. Ймовірно, це може бути російська пропаганда. Я вважаю, це ошук наших ворогів", – сказав Калугін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень