Касьянов звернувся до Лісового, через нищення в Україні інженерної освіти та точних наук (ВІДЕО)

Це те, через що ми програємо у війні (АК)

Юрій Касьянов та Оксен Лісовий

Давно відомо, що в Українській освіті та науковому співтоваристві панує суцільна мовчазна паніка та зрада, яка нагадує романи Орвела, сталінські часи і буквально те, що відбувається зараз в РФ.

Суть проста:

Люди бояться, що їх позвільняють і тому обирають за краще – мовчати.

 

Мовчати, дивлячись на те як освіта та наука (особливо прикладна, природнича та фундаментальна наука) буквально знищуються в Україні, як непотрібні

 

Непотрібні кому – Путіну? Чи «гендерним ґрантодавцям» із-за кордону?

 Ігор Лікарчук -- доктор педагогічних наук та професор -- один із тих небагатьох, хто не боїться заявляти власну позицію

Підняти свій голос наважуються лише пенсіонери, які не бояться звільнень, у той час, як вся система чітко переходить у режим стимулювання лише всього «гендерно-правильного» та «англійською написаного».

Неомарксистська пропаганда гендерних збочень, як виглядає, є чомусь на багато миліша МОНу, ніж національна наукова школа електроніки, оптики, ракетобудування чи нанотехнологій.

Ось як про цю проблему – з досвіду реальних проблем Війни – пише Юрій Касьянов:

Юрій Касьянов -- розробник далекосяжних БПЛА

ПАНУВАННЯ ДИЛЕТАНТІВ

 

Знаєте, чому ми такі «бідні»?... Ні, не просто тому, що дурні. Проблема глибше.

 

У нас давно немає фундаментальної науки, немає дослідницьких центрів, немає вчених, немає якісної вищої освіти в галузі точних наук і технологій.

 

У нас щоправда – багато айтішників, але це не зовсім те, що вчені.

 

Профтехосвіту теж вбито на корені, хоча вона є у всіх розвинених країнах. Але у нас вона оголошена «спадщиною совка» і ліквідована разом із бюстами Леніна.

 

Тепер нормального сантехніка, не кажучи вже про зварювальника чи пайщика, моториста високого класу – вдень із вогнем не знайти.

 

Заводи порізані на голки або перетворені на склади і бізнес-центри.

 

Країна пройшла деіндустріалізацію, повернувшись у стан сировинного сільськогосподарського придатка Європи столітньої давності. Це правда.

 

Ми хвалимося нашими дронами, деякі з яких справді розроблені та виготовлені на найвищому світовому рівні купкою відчайдушних ентузіастів, здатних конкурувати з самим Ілоном Маском.

 

Але основна кількість дронів – це китайські гоночні коптери, зібрані на кухні методом викруткового складання з мінімальною кількістю будь-якої інженерії або професійних знань.

 

Зате всі все знають – що таке нанопроцес, чим відрізняються чипи за технологією 5 нм від чипів за технологією 2 нм.

 

Усі погрожують «поставити штучний інтелект за 250 доларів на будь-який коптер», але ні в кого нічого подібного немає.

 

Немає такого інтелекту, немає таких коптерів, і ми програємо війну дронів супротивникові, який ставиться до цього напряму більш системно і професійно.

 

Найстрашніше, що яке суспільство – така і влада. І там нагорі теж немає технарів чи, тим паче, науковців.

 

Ті самі дилетанти – фахівці з маркетингу, піару, вечірнього кварталу, продюсери і власники косметичних салонів. Тому нічого системно не робиться і зверху.

 

Тим часом, майбутнє вже настає. І в цьому майбутньому нас немає.Чому?

 

Тому що в нас немає технологічного, технічного, інженерного, наукового потенціалу. І ми нічого не робимо, щоб його отримати.

 

...Далекого вже 2017 року професор Університету Каліфорнії Берклі (UC Berkeley) Стюарт Расселл (Stuart Russell) представив відео, яке показує світ, у якому ядерна зброя замінена на рій автономних крихітних дронів-убивць.

 

Вчений тоді заявив, що такі дрони – вже реальність. Ніхто йому не повірив, поки не почалася широкомасштабна війна в Україні.

 

Відео – у коментах.

*АК -- авторська колонка: всі думки та висновки -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень