ЗНО у Рівному: через мобільний телефон дівчину позбавили права проходити тест

Декілька нестандартних ситуацій, а також окремі порушення зафіксувала ОПОРА у Рівному та області

На Рівненщині під час тестування з української мови та літератури та математики спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували окремі порушення, а також декілька нестандартних ситуацій.

Про це повідомляє прес-центр громадянської мережі.

На тестування з української мови та літератури, що відбулося 5 травня, з’явилися 10000 абітурієнтів (це 96,63% від загальної кількості зареєстрованих учасників ЗНО).

Перед початком ЗНО п’ять абітурієнтів прийшли на пункт тестування без одного з необхідних документів. У Рівненській ЗОШ № 13 двоє вступників з’явилися без паспортів. До пункту тестування їх не впустили, а довезти документи їхні родичі не встигли.

Також у рівненській ЗОШ № 11 був виявлений невикористаний тестовий зошит, який забули вкласти в аудиторний пакет.

«Загалом тестування з української мови та літератури пройшло без значних порушень, які суттєво могли б вплинути на результати ЗНО. Апеляційних заяв від абітурієнтів не надходило», – інформує ОПОРА.

На тестування з математики 11 травня з’явилися 4404 абітурієнти (94, 83% від загальної кількості зареєстрованих).

«На відміну від ЗНО з української мови та літератури, під час ЗНО з математики спостерігачами ОПОРИ не було зафіксовано випадків появи абітурієнтів на пунктах тестування без одного з необхідних документів.

 

Також на усіх пунктах тестування проводилася технологічна перерва із застосуванням металошукачів. В результаті такої перевірки було знайдено два мобільні телефони, які не були залишені абітурієнтами у спеціально відведеному для цього місці». – зазначають спостерігачі.

У ЗОШ № 9 Рівного під час технологічної перерви у абітурієнтки виявили увімкнений мобільний телефон. Дівчину позбавили права продовжувати роботу над тестом.

Схожий випадок був зафіксований у Дубенській НВК «Школа-гімназія», де під час технологічної перерви у абітурієнта виявили вимкнений телефон, що лежав в кишені куртки. Вступника змусили покинути пункт тестування.

Також у Рівному в ЗОШ № 24 наплутали тестові зошити російською та українською мовою.

В аудиторії № 19 тестування складали шість абітурієнтів, що мали отримати тестові зошити російською мовою. Коли їм роздали зошити і попросили перевірити якість друку, то виявилося, що вони отримали зошити українською мовою.

У той же час, в аудиторії № 1, коли 13 абітурієнтів розпочали роботу над тестами, то виявилося, що у них тестові зошити складені російською. Вступникам, які були в 19 аудиторії запропонували замінити зошити з російською мовою на український варіант, аби забезпечити рівні умови проходження ЗНО або ж написати апеляційні заяви та скласти тестування у додаткову сесію.

Двоє абітурієнтів сказали, що не зможуть приїхати на додаткову сесію, тож було прийнято рішення замінити їхні зошити з завданнями на російськомовні (з аудиторії №1). Інші 4 абітурієнти написали за цим фактом апеляційні заяви. 

Зошити абітурієнтів з аудиторії №1 замінили на аналогічний варіант тестів українською мовою.

«Загалом ЗНО з математики пройшло без особливих порушень, за винятком вищезгаданого випадку у ЗОШ 24 м. Рівне, коли абітурієнти стали заручниками ситуації, яка могла вплинути на їх зібраність та зосередженість на тестуванні й, відповідно, результат ЗНО міг бути гірший, – зазначають опорівці.

Нагадаємо, наступним для абітурієнтів стане ЗНО з історії України, яке відбудеться 13 травня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень