Землю в парку біля ПДМу дозволили продати з аукціону (ФОТО)

Ще у 2009-му році

Про це стало відома вчора, в Інфохабі, де проходили своєрідні «громадські слухання». Слухали людей, які хочуть використати гроші міського бюджету Рівного під різні свої і не лише свої громадські потреби.

Як сказано у Прес-релізі Інфохабу, саме вчора говорили про парк на Грабнику біля ПДМу, де є охочі зреалізувати два проекти:

 1. «Парк на Грабнику: створення кращих умов для відпочинку та дозвілля рівнян»

2.  «Облаштування спортивного майданчика в парку біля ПДМ»

В обговоренні брали участь:

  • начальник управління культури Тарас Максименко,
  • директор ДКП "Міське об'єднання парків культури та відпочинку міста Рівне" Андрій Черепанов,
  • спеціаліст управління молоді та спорту Олександр Новак,
  • експерт у сфері ЖКГ Сергій Пінчук,
  • автори проекту Тетяна Клименко, Зураб Кантарія, Оксана Майборода,
  • директор "Реноме" Надія Гладкевич
  • представник Громадянської мережі ОПОРА Андрій Токарський.

Саме під час цього обговорення і з'ясувалося, що

Земельну ділянку площею 15000 м. кВ у парку біля ПДМу депутати міської ради дозволили продати з аукціону.

 

Причому зробили це вже понад сім років тому на засіданні від 21 травня 2009 року.

 

Номер рішення №2482

Це рішення можна знайти на сайті міської ради. Його повна назва.

«Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Князя Володимира (в парку біля Палацу дітей та молоді) для передачі в оренду на конкурентних засадах (шляхом проведення аукціону)»

 

Ми завантажили і виклали це рішення. Тепер ви теж можете ознайомитися з ним ТУТ

Його ключові пункти:

Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Князя Володимира (в парку біля Палацу дітей та молоді) для передачі в оренду на конкурентних засадах (шляхом проведення аукціону) для будівництва та обслуговування спортивно-розважального комплексу і для інших цілей, передбачених чинним законодавством, за умови, що їх дозволяється здійснювати в зонах рекреаційного призначення.
 

Передати в оренду на п’ятдесят років на конкурентних засадах (шляхом проведення аукціону) земельну ділянку площею 15 000 м2 на вул. Князя Володимира (в парку біля Палацу дітей та молоді) для будівництва та обслуговування спортивно-розважального комплексу і для інших цілей, передбачених чинним законодавством, за умови, що їх дозволяється здійснювати в зонах рекреаційного призначення.

 

Передати вищевказану земельну ділянку в оренду за рахунок земель рекреаційного призначення і земель, вилучених відповідно до цього рішення.

 

Зобов’язати переможця аукціону після проведення аукціону  виготовити та отримати документ, що посвідчує право користування земельною ділянкою.

 

Попередити землекористувача про те, що використання землі не за цільовим призначенням тягне за собою припинення права користування нею відповідно до вимог статті 141 Земельного кодексу України.

У цій ситуації нез’ясованими залишаються кілька моментів.

Якщо відповідне рішення є, то виходить, що місто може практично будь-якого дня продати значну частину парку (передати її в оренду на 50 РОКІВ) з аукціону. Дозвіл на це депутати міської ради вже дали.

 

Якщо місто може це зробити, то чому понад 7 (сім) років цього не робить?

 

Який смисл реалізовувати будь-які проекти у парку біля ПДМу, витрачаючи на це чималі бюджетні гроші, якщо в планах уже стоїть продати/здати в оренду цю землю з аукціону під ту чи іншу забудову?

 

Якщо від цієї ідеї (продавати землю парку з аукціону під будівництво, скажімо, Аквапарку) керівництво міста відмовилося, то можливо, має сенс відмінити і саме рішення міськради Рівного від 2009 року за № 2482?

Учорашнє засідання в Інфохабі відповіді на ці питання чомусь не дало. Як сказано:

«Позитивом є те, що представники влади та громадські активісти долучаються до обговорення, щоб разом вирішити проблеми, які можуть стати бар'єрами на шляху впровадження ідей рівнян. Однією з таких проблем, наприклад, є невизначеність земельної ділянки, на якій планується реалізація проектів, крім того, проекти передані до виконання різними управліннями, але територія, де має бути здійснено проекти, та сама. Парк біля ПДМ - яскравий приклад таких проблем», - наголошує Оксана Майборода.

Загалом, під «громадські проекти» в Інфохабі просили 2 800 м. кВ землі біля ПДМу.

Радіо Трек слідкуватиме за перебігом подій.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень