Земельну ділянку площею як кімната продали за 350 тисяч у містечку на Рівненщині

Гроші в бюджет «підняли з землі»

Ділянку землі площею 14 квадратних метрів, що перед входом до магазину «Курочка» у центрі Костополя на Рівненщині, на аукціоні 8 грудня продали за 350 тисяч гривень при стартовій ціні у 2645 гривень.

Як повідомив перший заступник міського голови Костополя Олександр Коваль, який представляв міську раду як організатора земельних торгів, на аукціон зареєструвалися три учасники, двоє з яких активно торгувалися. На ціні у 250 тисяч інша учасниця припинила торги, тож виграв Віктор Панасюк, який назвав ціну у 350 тисяч. Того ж дня він сплатив усю вартість придбаної ділянки.

Магазин «Курочка» прибудований до торця житлового будинку так, що між ним та сусідньою будівлею є лише вузький прохід.

На придбаній ділянці від входу крамниці до тротуару власник збирається зробити добудову.

Земля під самим магазином була приватизована раніше.

Рішення про продаж сесія міськради прийняла у серпні й призначила торги на жовтень, одразу після місцевих виборів. Перед виборами міський голова розпорядився перенести аукціон, мотивуючи тим, що на той час Костопіль перебував у «червоній» карантинній зоні, а тому провести торги, як належить, не було можливості.

Олександр Коваль також зазначив, що якби учасники торгів нагнали ціну, а потім переможець не заплатив, міська рада має право вимагати через суд неустойку за втрату покупця у розмірі останньої ціни. Наприклад, у цьому випадку, якби суму у 350 тисяч не сплатили у встановлений термін, її стягували б через суд.

Уторговані за ділянку гроші я вважаю дуже хорошою ціною, адже за 350 тисяч, які надійшли в міський бюджет, ми продали землю площею кімнати у квартирі, - прокоментував Олександр Коваль.

Це, можливо, костопільський рекорд – раніше на земельних аукціонах, якщо й наганяли ціну, то потім її не платили, й аукціон вважався таким, що не відбувся.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень