Вистрелив з пістолета недругові в серце. За що – не каже й досі

Справа зараз у суді

Різдвяної ночі 19-річний Максим Будько у самісінькому центрі містечка Костопіль, що на Рівненщині, застрелив з пістолета 36-річного Михайла Ковальчука, мешканця цього ж міста. Ще живого чоловіка встигли завезти до лікарні, де він за 20 хвилин помер. У нього були поранення грудей та живота з ушкодженням серця й печінки.

Поліція встановила, що у ніч проти 8 січня Михайло Ковальчук, раніше судимий за крадіжки та грабежі, проводив час у ресторані "Кристал" у Костополі. Туди прийшов і Максим Будько, який раніше конфліктував з Ковальчуком. Прийшов, так би мовити, не з порожніми руками – мав із собою пістолет. Хлопець викликав чоловіка на вулицю для з’ясування стосунків. При цьому, зі слів очевидців, дістав зброю і вистрілив у недруга. Очевидці викликали до пораненого «швидку», а Максим утік.

Правоохоронці кинулися на пошуки, й

уранці того ж дня зупинили поблизу Рівного автомобіль, в якому перебували Максим зі своїм батьком і товаришем. Батько пояснив, що то була не втеча, мовляв, їхали до адвоката.

 

Заступник начальника Костопільського відділу поліції Роман Максимчук тоді повідомляв, що хлопець розповів, начебто пневматичний пістолет, з якого стріляв, він заховав у під’їзді житлового будинку неподалік «Кристалу».

Підозрюваного помістили до слідчого ізолятора без права внесення застави. Термін тримання під вартою кілька разів продовжували, востаннє – на початку листопада.

Максим уже 10 місяців сидить в СІЗО. Що підштовхнуло його до фатального вчинку, слідчому так і не сказав.

Справу розслідували доволі швидко, її вже кілька місяців розглядає Костопільський районний суд. Суду підозрюваний теж поки нічого не пояснював. Як повідомила речниця прокуратури Рівненської області Оксана Жужельська, суд вирішив допитувати підсудного в кінці процесу, після дослідження матеріалів справи та допиту усіх свідків, яких суд допитувати ще не починав. Їх - близько двох десятків.

Хто зна, чи Максим Будько взагалі захоче говорити про цю подію, адже стаття 63 Конституції України дозволяє йому не свідчити:

особа не несе відповідальності за відмову давати свідчення або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів. Підозрюваний, обвинувачений чи підсудний має право на захист.

Однак вину у скоєнні вбивства може бути доведено і без його зізнання та свідчень. У такому разі Максиму може загрожувати тривале тюремне ув’язнення.

Кілька років тому потрапив за ґрати на 8 років за звинуваченням в убивстві подруги інший костопільчанин. Свідків не було, а він свідчити відмовився і вину не визнавав. Дослідження на детекторі брехні показало, що підозрювану були відомі всі обставини убивства, хоча для суду це дослідження не є доказом. Навіть у своєму останньому слові підсудний сказав лише одне: що не вбивав – і більше нічого. До в’язниці він потрапив через понад 5 років після трагедії.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень