Засуджений за вбивство виграв вибори голови ОТГ

До виборів судимість, як стверджував кандидат, з нього зняли

Колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, раніше засуджений за вбивство до 15 років позбавлення волі, перемагає у голосуванні за голову об'єднаної територіальної громади неподалік заселеного пункту, де сталося вбивство, - повідомляє ВВС-Україна.

Про перемогу Лозінського у виборах на голову Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області виданню повідомили у місцевій ТВК. Оформлення ще триває, однак опоненти Лозінського також підтвердили його перемогу. Його головним конкурентом був кандидат від "Слуги народу" Сергій Баліцький. Він заявляв про погрози з боку Лозінського, але той заперечував.

У 2007 році Віктор Лозінський, який був впливовим аграрним бізнесменом на Кіровоградщині, був обраний депутатом парламенту від БЮТ. 16 червня 2009 року поблизу смт Голованівська сталося вбивство. Після інциденту з компанією у складі Віктора Лозінського, прокурора району, начальника міліції району і єгеря загинув селянин Валерій Олійник. Сам Лозінський наполягав, що це була самооборона.

Спочатку тодішня прем'єрка Юлія Тимошенко стала на захист соратника, але в липні зажадала від нього скласти мандат. Верховна Рада зняла з пана Лозінського недоторканність та позбавила мандату, після цього він зник, його оголосили у розшук.

Віктора Лозінського затримали в березні 2010 року через звинувачення у навмисному вбивстві. За версією слідства, селянина вбили з дробовика, який зазвичай використовують на полюванні.

У квітні 2011 року Лозінського засудили до 15 років ув'язнення. Винними у вбивстві визнали також колишнього прокурора Голованівського району Євгена Горбенка (засуджений до 9 років в'язниці), колишнього начальника Голованівського райвідділку міліції Михайла Ковальського (5 років позбавлення волі), а також єгеря Василя Перепелицю (4 роки в'язниці).

У 2012 році апеляційний суд пом'якшив вирок до 14 років, а в 2013 році Вищий спецсуд змінив статтю обвинувачення з вбивства на хуліганство, що зменшило строк ув'язнення до 10 років.

Після чотирьох років за ґратами у червні 2014-го Сергій Лозінський вийшов на волю "за станом здоров'я". У 2016 році Лозінському перерахували термін ув'язнення згідно із "законом Савченко", за яким день у СІЗО рахується за два, й він вийшов на свободу.

У травні 2019 року Дніпровський районний суд Києва зняв судимість з Віктора Лозінського, а у вересні це рішення, як стверджує сам Лозінський, підтвердив Верховний Суд.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень