Захарова спровокувала міжнародний скандал через Шерон Стоун та президента Сербії (ФОТО)

Вучич мав сісти от так перед Трампом?

Марія Захарова та Шерон Стоун

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова спровокувала міжнародний скандал, порівнявши президента Сербії Александара Вучича з героїнею Шерон Стоун у фільмі «Основний інстинкт».

Як пише OBOZREVATEL, у своєму Facebook Захарова прокоментувала фото з зустрічі Вучича із президентом США Дональдом Трампом у Білому домі.

«Якщо вас покликали в БД, а стілець поставили так, ніби ви на допиті, сідайте як на фото №2. Ким би ви не були. Просто повірте», – написала вона.

На знімку, який Захарова використовувала для створення мема, Вучич сидить на стільці посеред овального кабінету, у кількох метрах від столу Трампа. Представниця МЗС РФ запропонувала президенту Сербії повторити маневр «нога на ногу», який здійснила Шерон Стоун в «Основному інстинкті».

Публікація викликала різку реакцію в Сербії.

«Президент не сказав жодного поганого слова на адресу Росії, навіть там. А уявіть, що президент цілу годину чекав прийому з президентом Росії і ні разу не попросив особливого стільця. Я не дозволю вам атакувати горду Сербію. Вам має бути соромно», – написав у Twitter директор канцелярії з Косово і Метохії при уряді Сербії Марко Джурич.

Зі свого боку міністр оборони Сербії Александар Вулін нагадав, що Вучич – єдиний державний діяч в Європі, який відмовився ввести санкції проти Росії. Крім того, він головнокомандувач сербської армії, яка тісно співпрацює з російською.

«Величина людини не вимірюється ні розміром стільця, на якому він сидить, ні величиною сили, від імені якої він говорить, а розміром хоробрості на будь-якому стільці захищати свій народ і друзів свого народу», – завершив глава Міноборони.

Марія Захарова

Пізніше Захарова попросила вибачення і заявила, що її пост був неправильно витлумачений.

«Єдине, що в ньому містилося – неприйняття зверхнього ставлення з боку «виняткових». Протокольні виверти стали одним із прийомів, на які регулярно йдуть американські чиновники, щоб штучно створити видимість власної винятковості. А це неприйнятно», – пояснила вона.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень