Який градусник точніший? Експеримент Радіо Трек

В епідеміологічний період, коли відзначається значна кількість хворих на грип та ГРВІ, чимало рівнян зіштовхнулися із питанням, яким термометром краще вимірювати температуру тіла - електронним чи ртутним. Редакція «Радіо Трек» вирішила провести експеримент, аби з’ясувати, результати якого вимірювання більш об’єктивні

Наш кореспондент Тарас Дудей, відчуваючи себе здоровим, погодився на вимірювання. У нас знайшлося чотири різних термометри різних виробників. Нижче результати.

1. Електронний термометр Microlife, виробництва Швеції  (ціна від 150 грн до 319 грн) – за час вимірювання  (до звукового сигналу + 1 хвилина) показав результат  36,1 градусів

2. Електронний термометр Medisana, виробництва Німеччини (ціна від 87 грн до 119 грн) – за час вимірювання (до звукового сигналу +1 хвилина)  результат 36, 4 градуси

3. Ртутний термометр Igar, виробництва України (ціна від 17 до 21 грн) – за час вимірювання (10 хвилин)  36,9 градусів

4. Ртутний термометр Medicare, виробництва Великобританії (ціна 27 грн до 33 грн ) – за час вимірювання  (10 хвилин) результат – 36,7 градусів

Таким чином, усі наявні градусники показали різний результат. Ситуація не критична, якщо ти здоровий, але виникає безліч питань, якому термометру довіряти у разі, якщо мова іде про 38,5 та 39,5.

Ми звернулися до головного державного інспектора з контролю якості лікарських засобів у Рівненській області Сергія Лебедя. За його словами, термометри різних виробників можуть давати різний результат, і, аби визначити об’єктивну ситуацію, необхідно вимірювати температуру кілька разів:

Прикметно, що більшість рівнян, які перехворіли цього року на грип чи ГРВІ, кажуть, що і самі помічали відмінність результатів при вимірювані. Сім’ї із дітьми зазвичай мають під рукою обидва термометри – ртутний та електронний, а за об’єктивний результат вважають середнє значення температури від обох вимірювань.

Крім того, у Державній службі з надзвичайних ситуацій у Рівненській області нам нагадали, як діяти у разі пошкодження ртутного термометру. Розповідає  представник прес-служби ДСНС Юрій Лавор:

А у разі, якщо ваш ртутний термометр перестав справно працювати, то для утилізації його необхідно передати до найближчої пожежної частини, тобто віддати рятувальникам.

[media=53162] 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень