Скандал в Україні: викладач УКУ назвав вакцину проти COVID-19 «всесвітньою змовою» (6 ФОТО/ВІДЕО)

Тепер із ним не продовжать контракт?

Петро Гусак -- ліворуч: колаж -- Obozrevatel

Несподіваний скандал у Львові, який отримав загальноукраїнське звучання.

Викладач Українського католицького університету (УКУ) Петро Гусак вважає пандемію коронавірусу, вакцинацію та 5G «всесвітньою змовою», а носіння маски, на його думку, призводить (через обмеження доступу кисню) до відмирання клітин головного мозку.

Про це, як пише «Бабель» ревний католик неодноразово заявляв на своїй сторінці у Facebook.


Гусак є доцентом кафедри філософії УКУ та керівником громадської організації «Товариство «Рух за життя», що проводить заходи проти абортів.

 

Висловлювання викладача УКУ в соцмережі активно обговорювали на сторінці спільноти «Вакцинація: питання та відповіді» у Facebook, що й спричинило негативний розголос та скандал.

Журналісти наводять приклади висловлювань доцента:

«Владні мужі усіх рангів і посад — церковні і світські: я не вакцинуватимусь! – і вживатиму всіх доступних мені засобів, щоб захистити від вакцинації себе і своїх рідних».

«Білборди мають на меті «атомізувати» людей, розділити, застрашити, позбавити свободи пересування: замкнути вдома... Ці білборди — це частина «соціальної інженерії», яку над нами здійснюють від березня 2020 (а готували її значно раніше). Й пізнати пана по халявах: білборди профінансовані UNICEF».

Викладач УКУ висловив цiлу низку й інших думок, однак ми на його ФБ-сторінці відповідних пасажів не знайшли.

Вочевидь, автор видалив свій допис, зважаючи на несподівано широкий розголос.

Один із білбордів, про які згадує Петро Гусак

Тим часом, на запит журналістів «Бабеля» керівництво УКУ відповіло, що

Не може впливати на приватні погляди Гусака, а сам він «є хорошим викладачем філософських дисциплін у сфері метафізики», а не «працівником факультету наук про здоровʼя, не є фахівцем з епідеміології чи імунології, не читає курсів, повʼязаних із цими сферами, не очолює жоден з підрозділів УКУ».

Ще один із білбордів, про які згадує Петро Гусак

Цитата:

«Ми не можемо контролювати те, що думають чи пишуть наші викладачі чи студенти. Ми можемо оцінювати їхній доробок і його цінність під час атестації чи продовження контракту», – уточнив перший проректор УКУ Тарас Добко.

Проректор також наголосив, що вороже ставлення до вакцин від COVID-19 не є офіційною позицією Католицької церкви, а Папа Римський Франциск закликав до того, щоб вакцина була доступною всім жителям планети.

УКУ підтримує цю позицію.

Натисніть плей для перегляду

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень