Карантин: ви за його припинення у травні, чи за продовження – до жовтня? (6 ФОТО)

«АБО/АБО» (АК)

Різні джерела повідомляють про напруженість у стосунках між прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром МВС Арсеном Аваковим.

Лінія конфлікту пролягає саме по питанню карантину та можливих дій уряду і влади.

Шмигаль відстоює конвенційний шлях, згідно з яким українці мають самі заробляти собі на прожиток, а тому мають йти й працювати: на заводи та в ресторани, на дискотеки та до мартенівських печей.
 

Натомість Аваков схиляється до моделей військового комунізму: жорсткого карантину, комендантських годин та роздачі продуктових пайків для населення аж поки коронавірусна інфекція не буде переможена, а пандемія не завершиться.

Єдине, що Аваков свою позицію відкрито не декларує: радикальні пропозиції публічно висловлюють лише його різні радники та помічники.

Сам він, начебто, відкрито гне свою лінію лише перед президентом, а між тим пише розлогі пости на ФБ, в яких теж можна дещо вичитати:

«Когда завкончится карантин?... Я очень информированный по роду своей работы человек и даю вам честный ответ – Когда? – я не знаю, никто не знает. И если кто-то уверенно говорит, что знает – не верьте. Могу, тем не менее предположить – и надеяться, что страна начнет возвращаться к нормальной жизни в мае, а оправится окончательно на этом этапе, – к лету».

Травень, це той самий місяць, що його називає й Шмигаль

«У травні Україна має йти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках — це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками».

Уряд намалював навіть графік виходу України з карантину та перемоги на коронавірусом.

Зображення збільшується

Єдина проблема в тому, що сам карантин ми запроваджували, коли в Україні було пару десятків підтверджених заражень на COVID-19

У травні ж ми будемо мати таких заражень уже пару тисяч.
 

Що ж тоді чекає на нас у липні?

Тим часом: МВС про комендантську годину: вранці буде офіційна заява

Комендантську годину можуть запровадити в західних областях України, аби запобігти поширенню коронавірусу.  

Про це, як повідомляє «Українська правда» заявив радник міністра МВС Юрій Тандіт в етері hromadske

Пряма мова: «Обмеження будемо ухвалювати. Думаю, вранці буде офіційна заява Нацполіції. І по західних регіонах, де оголошується комендантська година, також буде відповідна заява».

Про це радник Авакова заявив у суботу вечором. На ранок неділі ніяких заяв не пролунало.

Закулісна боротьба триває?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень