Візи у Польщу: правила змінилися, а результат - ні

Мешканці Рівненщини не можуть записатись у чергу на отримання польської візи. Не зарадило навіть те, що віднедавна Польща змінила рівнянам правила запису на оформлення візи у Візовому Центрі.

Особливо гостро проблема з записом на оформлення стоїть перед охочими відкрити робочу візу.

Черги під Пунктом прийому візових анкет на Симона Петлюри у Рівному, звична справа

Нагадаємо, згідно з новими правилами, претенденти на отримання візи повинні виключно ОСОБИСТО телефоном здійснювати запис у чергу для подачі документів через візовий центр. Подавати документи онлайн стало неможливо. Винятком є запис на отримання візи для дітей.  Водночас, колл-центр перестає обслуговувати дзвінки, які надходять з невизначених номерів. Втім, рівняни кажуть, що "посередники" вигадали як обійти і ці правила.

Та чи полегшило це реєстрацію у візовому центрі?

У приватній розмові рівнянин Дмитро розповів нам, що додзвонитися у колл-центр нереально.

Усі 10, 20 і 30 дзвінків на день безрезультатні…. Я заплатив консульський збір 500 гривень ще у лютому місяці, а у чергу на отримання робочої візи не можу стати і досі. Певно поїду у банк, гроші там повертають. На сайті консульства пишуть, що всім, хто заплатили збір ще до 30 квітня, передзвонять. Але про що вони говорять? Там в черзі більше 3000 людей, як вони фізично знайдуть мій чек (ред. – там вказується номер телефону платника) щоб передзвонити… - каже Дмитро

Власне, слова Дмитра щодо неможливості здійснити дзвінок у колл-центр знайшли підтвердження і у наших спробах. Усі номера телефонів, вказаних на сайті – або зайняті, або перенавантажені, або працює автовідповідач.

 

Рівнянка Олена, яка теж намагалася стати у чергу, розповідає, що через зміну правил подачі заявки на отримання візи послуги посередників стали ще дорожчими. Тобто зміни, які покликані виключити корупційну складову та шахрайство, навпаки зробили послуги посередників тільки дорожчими. За словами Олени, тепер для отримання робочої візи посереднику треба платити 50 Євро, а найближчі вільні дати на запис називають у червні і липні.

А ось що нам розповів Дмитро:

Прикметно, що рівняни, яким таки вдалося раніше стати у чергу і вже потрапити на співбесіду у Пункт прийому візових анкет на Симона Петлюри у Рівному, відзначають, що там, всередині, процедура тривала усього 20 хвилин – без черг та штовханини.

То чи можливо якось зарадити проблемі? Може Польському консульству варто переглянути умови про співпрацю з компанією, що відкрила у Рівному Візовий центр? Тим більше, що сумнівним навіть є її походження?

Ці та інші запитання щодо роботи Центру ми вже адресували Консульству у Луцьку в інформаційному запиті, проте відповіді на свої запитання так і не отримали. 

Черги на кордоні України та Польщі

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень