Великі купи після «Великого будівництва» в Костополі прибиратиме міськрада, яка отримала штраф

Будівельне сміття утрамбували у берег річки

Іінспектори Державної екологічної інспекції Поліського округу побували на об’єкті «Великого будівництва» в Костополі, а точніше, за його парканом – між річкою Замчисько та стадіоном «Колос», який ремонтували у рамках президентської програми.

Вони зробили це  напередодні нового року після заяви костопільчанина Олександра Лади та поширення відпоінформації у соцмережах

Побували і виявили, що територія площею 200 квадратних метрів уздовж прибережної захисної смуги річки засмічена будівельними відходами, які присипані піском та залишками старого битого асфальту.

Оскільки ця ділянка відноситься до земель комунальної власності Костопільської міської ради, то її голову зобов’язано ліквідувати цей «благоустрій», який насправді є несанкціонованим сміттєзвалищем на березі річки, та вжити заходів щодо подальшого поводження з цими відходами.
 

Припис є обов’язковим до виконання у визначені строки.

Одночасно екологічна інспекція повідомила про накладення штрафу на одного із нещодавно призначених заступників міського голови за надання неправдивої інформації щодо цього сміттєзвалища.

Так виглядає берег річки після ремонту стадіону

Нагадаємо,

тендер на ремонт стадіону бюджетним коштом у 2018 році виграла фірма «Фіалка», яка мала до кінця того ж року закінчити його. Ремонт розпочався мляво. Багато місяців за старими воротами стадіону пролежали просто неба нові ворота, а перед ними довго лежали великі купи старого асфальту та будівельного сміття. Швидко стало зрозуміло, що до кінця року закінчення годі чекати, і банер з інформацією про ремонт об’єкту зняли.

Аби закінчити розпочатий «Фіалкою» ремонт стадіону, його у 2020-му внесли до президентської програми «Велике будівництво». Замовлення одержала та ж сама «Фіалка», загалом ремонт обійшовся бюджету у 14 млн гривень.

До 1 вересня 2020 року його обіцяли завершити, але знову не встигли.

Купи асфальту та сміття перед входом зникли. На узбережжі річки, що біля паркану стадіону, розкорчували дерева та розрівняли майданчик, який замостили старим битим асфальтом та землею. Пояснювали ці дії тим, що у цьому місці, навпроти входу у відремонтовані підтрибунні приміщення, було б зручно ставити автомобілі. Насправді поблизу є значно зручніші, більші, а головне – безпечніші майданчики для авто.

Берег річки після ремонту стадіону

Стадіон «Колос» офіційно не відкрили й досі, великий жовтий банер «Великого будівництва» усе ще висить на тих нових воротах, що в минулі роки довго лежали перед входом. А утрамбоване в берег річки будівельне сміття з асфальтом після його ремонту діставати, вивозити та звітувати про виконану роботу буде таки Костопільська міська рада.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень