Страви у різних країнах світу на Різдво

У країнах католицького світу сьогодні - святвечір

Сьогодні ввечері у країнах католицького світу починаються святкувати одне з найбільших і найулюбленіших свят – Різдво. Чи не найбільш очікуваний момент цього свята – це коли уся родина збирається за святковим столом на різдвяну вечерю.

Однак у кожній країні - свої традиції і своя кухня, тому святкові страви з різних куточків світу дуже різняться. Ми приготували для вас список традиційних страв, які готують на Різдво у різних країнах світу.

Англія

В Англії на святковий стіл зазвичай готують фаршировану індичку з овочевим гарніром, яка завдяки різдвяним фільмам вже стала символом свят у популярній культурі. На десерт роблять пудинг, який перед подачею обливають ромом і підпалюють.

США

Як і в Англії, головною стравою американського святкового стола є індичка. Але саме в США її готують особливо, а фарширують різноманітними начинками: сиром, часником, квасолею, грибами, яблуками, капустою.

Мексика

Мексиканці люблять гострі і пряні страви, різдвяний стіл – не виняток. Подають ромеритос – страву з креветок і картоплі, гострі страви зі свинини (зазвичай тушковані і з соусом), кукурудзу, боби і солодку випічку з корицею і імбиром. З напоїв віддають перевагу винам і пуншу, а також гарячому шоколаду.

Японія

Для японців символіка дуже важлива навіть у святкових стравах, тому кожна з них має своє значення. Часто подають гречану локшину з бульйоном, яка символізує довголіття. Готують також осечі-ріорі – страву з різних морепродуктів (риби, креветок, устриць, омарів) і морської капусти. П`ють японці зелений чай і саке – рисову горілку.

Франція

Традиційний французький різдвяний стіл неможливий без гастрономічного символу Франції – паштету з гусячої печінки фуа-гра. Іншими традиційними стравами є устриці, півень з каштанами і десерт „Bûche de Noël” – рулет з бісквітного тіста з шоколадною або фруктовою начинкою, який виглядом нагадує поліно.

Німеччина

Як і в більшості країн, в Німеччині на Різдво готують печену качку або гуску, в деяких регіонах готують рибу – карпа або пструга. Однак в Німеччині на Різдво готують і досить незвичні для інших країн страви – традиційний картопляний салат і…сосиски! Протягом кількох останніх років популярними стали раклет і фондю – страви з розплавленого сиру, в який обмокують шматочки хліба, овочів тощо.

Іспанія

Фарширована індичка не оминула і іспанського святкового столу. Іноді готують і запечене молочне порося, з риби перевагу віддають печеній трісці і лящу. На десерт подають рисовий пудинг або популярний далеко за межами Іспанії туррон – десерт, схожий на нугу, з додатком смажених горіхів.

Італія

Італійські господині на Різдво готують свинячу ковбасу котекино, причому вважається, що її обов`язково готувати власноруч, а не купувати вже готову. Подають її зазвичай із сочевицею, яку в Італії вважають символом довголіття і благополуччя. Готують також багато страв з риби, равіолі з м`ясною начинкою. Страви різняться залежно від регіону – наприклад, на півдні часто готують страви з ягнятини, а біля Неаполя – вугра.

На десерт готують панеттоне – солодкий пиріг з цукатами і пандоро – дріжджову випічку у формі зірки.

Данія

У Данії на Різдво готують печену качку або гуску, фаршировану сухофруктами, або свинину, запечену з картоплею і червоною капустою. На десерт подають грютце – солодка страва з рису з густим ягідним киселем (часто вишневим) і смаженим мигдалем. П`ють глег і пиво.

Польща

В Польщі зазвичай готують рибу, найчастіше це смажений короп і маринований оселедець з цибулею. Часто готують бігос – тушену капусту з грибами, маслом і сметаною і борщ з вушками – маленькими варениками з грибною начинкою. Ліплять і самі вареники, найчастіше з капустою і грибами – в Польщі, як і в Україні, на Різдво готують переважно пісні страви. Відмінністю від українського святкового столу є десерти – в Польщі на Різдво печуть різноманітні пироги, найпопулярніші з яких пиріг з маком і сирний.

Чехія

В Чехії на Різдво готують рибу і перлову кашу, різні супи, однак тут особливо важливою стравою різдвяного столу є десерт. Тут це струдель – ніжний рулет з листкового тіста з яблуками (іноді іншими фруктами), який подають з морозивом, вершками або варенням.

Нова Зеландія

Тут на Різдво готують святкову страву Хангу, яка готується на каменях в землі. Для цього в землі роблять ямку, в якій розводять вогонь і нагрівають камені. Коли вони достатньо гарячі, на них кладуть м`ясо, накривають його тканиною, присипають землею і залишають готуватися на кілька годин.

Автор - Ангеліна Ралко

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень