Страви у різних країнах світу на Різдво

У країнах католицького світу сьогодні - святвечір

Сьогодні ввечері у країнах католицького світу починаються святкувати одне з найбільших і найулюбленіших свят – Різдво. Чи не найбільш очікуваний момент цього свята – це коли уся родина збирається за святковим столом на різдвяну вечерю.

Однак у кожній країні - свої традиції і своя кухня, тому святкові страви з різних куточків світу дуже різняться. Ми приготували для вас список традиційних страв, які готують на Різдво у різних країнах світу.

Англія

В Англії на святковий стіл зазвичай готують фаршировану індичку з овочевим гарніром, яка завдяки різдвяним фільмам вже стала символом свят у популярній культурі. На десерт роблять пудинг, який перед подачею обливають ромом і підпалюють.

США

Як і в Англії, головною стравою американського святкового стола є індичка. Але саме в США її готують особливо, а фарширують різноманітними начинками: сиром, часником, квасолею, грибами, яблуками, капустою.

Мексика

Мексиканці люблять гострі і пряні страви, різдвяний стіл – не виняток. Подають ромеритос – страву з креветок і картоплі, гострі страви зі свинини (зазвичай тушковані і з соусом), кукурудзу, боби і солодку випічку з корицею і імбиром. З напоїв віддають перевагу винам і пуншу, а також гарячому шоколаду.

Японія

Для японців символіка дуже важлива навіть у святкових стравах, тому кожна з них має своє значення. Часто подають гречану локшину з бульйоном, яка символізує довголіття. Готують також осечі-ріорі – страву з різних морепродуктів (риби, креветок, устриць, омарів) і морської капусти. П`ють японці зелений чай і саке – рисову горілку.

Франція

Традиційний французький різдвяний стіл неможливий без гастрономічного символу Франції – паштету з гусячої печінки фуа-гра. Іншими традиційними стравами є устриці, півень з каштанами і десерт „Bûche de Noël” – рулет з бісквітного тіста з шоколадною або фруктовою начинкою, який виглядом нагадує поліно.

Німеччина

Як і в більшості країн, в Німеччині на Різдво готують печену качку або гуску, в деяких регіонах готують рибу – карпа або пструга. Однак в Німеччині на Різдво готують і досить незвичні для інших країн страви – традиційний картопляний салат і…сосиски! Протягом кількох останніх років популярними стали раклет і фондю – страви з розплавленого сиру, в який обмокують шматочки хліба, овочів тощо.

Іспанія

Фарширована індичка не оминула і іспанського святкового столу. Іноді готують і запечене молочне порося, з риби перевагу віддають печеній трісці і лящу. На десерт подають рисовий пудинг або популярний далеко за межами Іспанії туррон – десерт, схожий на нугу, з додатком смажених горіхів.

Італія

Італійські господині на Різдво готують свинячу ковбасу котекино, причому вважається, що її обов`язково готувати власноруч, а не купувати вже готову. Подають її зазвичай із сочевицею, яку в Італії вважають символом довголіття і благополуччя. Готують також багато страв з риби, равіолі з м`ясною начинкою. Страви різняться залежно від регіону – наприклад, на півдні часто готують страви з ягнятини, а біля Неаполя – вугра.

На десерт готують панеттоне – солодкий пиріг з цукатами і пандоро – дріжджову випічку у формі зірки.

Данія

У Данії на Різдво готують печену качку або гуску, фаршировану сухофруктами, або свинину, запечену з картоплею і червоною капустою. На десерт подають грютце – солодка страва з рису з густим ягідним киселем (часто вишневим) і смаженим мигдалем. П`ють глег і пиво.

Польща

В Польщі зазвичай готують рибу, найчастіше це смажений короп і маринований оселедець з цибулею. Часто готують бігос – тушену капусту з грибами, маслом і сметаною і борщ з вушками – маленькими варениками з грибною начинкою. Ліплять і самі вареники, найчастіше з капустою і грибами – в Польщі, як і в Україні, на Різдво готують переважно пісні страви. Відмінністю від українського святкового столу є десерти – в Польщі на Різдво печуть різноманітні пироги, найпопулярніші з яких пиріг з маком і сирний.

Чехія

В Чехії на Різдво готують рибу і перлову кашу, різні супи, однак тут особливо важливою стравою різдвяного столу є десерт. Тут це струдель – ніжний рулет з листкового тіста з яблуками (іноді іншими фруктами), який подають з морозивом, вершками або варенням.

Нова Зеландія

Тут на Різдво готують святкову страву Хангу, яка готується на каменях в землі. Для цього в землі роблять ямку, в якій розводять вогонь і нагрівають камені. Коли вони достатньо гарячі, на них кладуть м`ясо, накривають його тканиною, присипають землею і залишають готуватися на кілька годин.

Автор - Ангеліна Ралко

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень