Сто тисяч моральної компенсації – за вірусне відео бійки чиновника

А що вирішить суд?

Відео бійки першого заступника міського голови Костополя Рівненської області Андрія Ткачука з громадським активістом Олександром Вірчиком, яка сталася 21 липня, стало вірусним і набрало близько 100 тисяч переглядів у соцмережах.

Як його лише не коментували, навіть як бійку між кандидатами на міського голову Рівного.

Тепер Андрій Ткачук вимагає через суд моральної компенсації за цю «славу» у такому ж розмірі – 100 тисяч, але не переглядів, а гривень.

Натисніть плей для перегляду

Одразу після інциденту Андрій Ткачук написав скаргу в поліцію про те, що Вірчик спровокував конфлікт і першим ударив його кулаком в обличчя, після чого сталася бійка, яку знімав товариш Вірчика. Однак момент першого удару на цьому відео був обрізаний.

Потерпілий казав, що неприязних стосунків у них не було.


Бійка сталася після того, як Вірчик кілька разів облив фарбою та попсував бігборди із зображенням Ткачука. Власне, чоловік і не приховував, що саме він це зробив.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання умисного легкого тілесного ушкодження та склала на Олександра Вірчика протокол за хуліганство. Останнє не є кримінальним правопорушенням, суд протокол уже розглянув і оштрафував винного. А в Костопільському райсуді триває розгляд кримінальної справи по суті.

- Якби я як потерпілий у цій справі забрав заяву з поліції, її закрили б. До мене приходили родичі та друзі Вірчика з таким проханням, і я б погодився, але з однією умовою: щоб він вибачився у такий же спосіб, у який спровокував бійку. Тобто він особисто вибачається, ми знімаємо відео та розміщуємо його у соцмережах. Тоді я забираю заяву, і грошей мені теж не треба. Цей чоловік мені не ворог, він є лише хамським знаряддям у чиїхось руках, - прокоментував Андрій Ткачук.

Після бійки чоловіки неодноразово зустрічалися на різних заходах, і жодних конфліктів між ними більше не було. Утім, вибачення теж не було.

- Я заявив цивільний позов й обгрунтував суму у сто тисяч гривень - за ті 100 тисяч переглядів. Якщо суд присудить сплатити моральну компенсацію, я собі її не візьму, а використаю на добру справу. Аби ні у кого не виникало бажання вчиняти так, як цей громадянин, - сказав також потерпілий.

Від липня до місцевих виборів в Костополі та на його околицях з’являлися й інші бігборди з зображенням Андрія Ткачука, оскільки він балотувався на посаду міського голови. Декотрі незадовго після встановлення знову були облиті фарбою. Але їх уже ніхто не заміняв аж до дня тиші, коли зняли усі агітаційні бігборди. 

Суд триває, тож поки невідомо, чи присудить він платити моральну компенсацію, і якщо так, то в якому розмірі. Андрій Ткачук, юрист за фахом, вирішив сам себе у процесі не захищати і найняв адвоката.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень