Розтління по-рівненськи. До річниці Майдану (ФОТО)

Авторська колонка

Учора, фактично, до річниці ще мирного «Євромайдану» Інна Білецька на «Четвертій владі» видала резонансний матеріал

Позичте на консультанта. На Рівненщині близьким до влади експертам платять по 30-50 тисяч щомісяця.

У ньому йдеться про проект Світового Банку, який реалізовується на Рівненщині і має назву «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Історія стара, про плани залучити на Рівненщину і реалізувати тут проект Світового Банку з бюджетом 25 мільйонів доларів неодноразово заявляв і звітував ще попередній голова РОДА Віталій Чугунніков.

Усе це подавалося як своєрідна інвестиція у медицину Рівного, хоча, насправді, йдеться про кредит.

Однак, людей це не дуже турбує. Набагато більше обходять всіх розміри заробітних плат експертів у цьому проекті.

Заробітки там, дійсно, хороші. Як пише Білецька

{Далі розлога цитата, фото та виділення - Білецької. У її тесті ФОП - "фізична особа підприємець")

Тим часом, витрати на оплату роботи ФОПів вдалося з`ясували за допомогою порталу публічних коштів.

Ось суми, виплачені цим людям за час роботи проекту:

Отримувач коштів

Отримано за період роботи субпроекту, грн.

ФОП Рибачок Сергiй Леонiдович

569 104,92

ФОП Бiрюкова Наталiя Олегiвна

412 601,07

ФОП Пiднебесна Ксенiя Iгорiвна

373 676,27

ФОП Сирочук Микола Анатолiйович

360 790,89

ФОП Дрозд Вiталiй Олександрович

334 751,47

ФОП Мiнiч Сергiй Леонiдович

300 122,01

ФОП Олексiйчук Юрій Володимирович

309 249,30

Загальна сума

2 660 295,93

Майже два мільйони сімсот тисяч гривень на сімох.

За рік роботи проекту.

 

Середня оплата послуг консультантів на місяць становить:

ФОП Рибачок – 50 тисяч гривень;

ФОП Бірюкова – 36 тисяч гривень;

ФОП Піднебесна – 36 тисяч гривень;

ФОП Сирочук – 35 тисяч гривень;

ФОП Дрозд – 36 тисяч гривень;

ФОП Олексійчук – 30 тисяч гривень;

ФОП Мініч – 32 тисячі гривень.

Відповісти, що зробили за цей час конкретно, мені так і не змогли. Написали, що передбачили зробити в рамках проекту – роблять. Конкретних результатів за рік, зважаючи на відповідь, немає.

Тобто станом на початок листопада витратили близько трьох мільйнів гривень. З них – два мільйони сімсот тисяч – на оплату роботи консультантів.

(Кінець цитати. Далі текст -- наш)

Тут треба зрозуміти, що ці зарплати, якими б великими вони нам не здавалися,

є – типовими для проектів Світового Банку.

Хто б не працював на відповідних посадах «консультантів», усі б вони гарантовано отримували – точно такі ж, чи приблизно такі ж – заробітки.

Зрештою, якби ми/ви самі впроваджували проект з бюджетом у 25 мільйонів доларів, то, напевно б, не вагаючись, погодилися платити керівнику такого проекта 2000 дол. на місяць. Аби лиш він усе те зреалізував – успішно.  

Корупційну складову тут можна шукати лише в тому – ЯК відбиралися експерти на місцевому рівні для того, щоб потім вони могли собі п’ять років отримувати 1250-2000 дол. на місяць.

Також можна запитати, чи потрібен Рівненщині сам цей проект Світового Банку?...

Адже повторимося – йдеться про кредит у 25 мільйонів, який доведеться віддавати Україні, а значить – і нам із вами.

Тут важко щось сказати, бо, якщо реалізація проекту дозволить врятувати якусь кількість людських життів, то як сказати, що цей проект не є потрібним?...

Але… Нашу увагу привернула дискусія під статтею Білецької на сторінці «Рівненщини політичної».

Там Григорій Духанов багато цікавого написав.

Спочатку, просто як коментар

Реально, відповідаю за слова:


Не розписуюсь за всю державу, але в області вже бачив багато команд при владі за роки держслужби. Але такого цинізму і безпардонності, наглості і тупості, жадібності і злодійства як зараз ще не було. І при тому абсолютно насрати на людей і на іх думку.

 

Повірте, відповідаю - навіть ненависні всім Сорока, Берташ, Корилкевич, не кажучи вже про Матчука, Червонія, Данильчука, Кічатого (і всіх іхніх заступників та чиновників) - такого собі ніхто не дозволяв!

Йому спробували заперечити, якимись прикладами корупції із минулого, але Духанов виявився міцним горішком. Ось що він відповів Торбічу:

Володимир Торбiч, я знаю, що робилось. Крали. Крали завжди. Нікого не виправдовую. Але навіть регіонали крали з того, що робили.

 

Зробили перинатальний для людей і звідти вкрали. Будували школи, дороги, спортзали і звідти крали. По трасам до Эвро-12 і зараз приэмно іздити. Не виправдовую.

 

Але зараз крадуть нічого не роблячи. Нічого після них не залишиться. Просто крадуть. Напряму з бюджету. Без виконаних робіт. Такі тупі і прості схеми навіть риги не прокручували. Янукович сказав би: «А що, так можна було?».
 

Зробили правда цнап... в фойе готового приміщення стіни побілили і на скло наклейки наклеіли за кілька лямів і аж цілий президент відкривати приіхав. Десь ще в районі спромоглись ремонт якогось відділення в райлікарні завершити, який до Майдану почали.

 

Все! Всі здобутки постмайданівськоі влади.
 

А зараз не будують. А просто тендера проводять, і не лишаэться нічого крім паперів. Закупки за бюджетні кошти проводять у своіх фірм, а товару не поставляють... оформляють потім списання чи ще що. Або от як гроші взяті в борг дерибанять )))


Один із бппешників (фірма на жінці) мільонером став за 2 роки останніх, бо міский бюджет у нього нібито щось закупляв для жкг.


При регіоналах за не виконання обов'язків була б жопа. Мій друг, на той час зам.начальника обласного управління жкг ще літом на нарадах у Новака починав вигрібати люлєй чи на зиму укладені договори на снігоуборочну техніку.

 

Зараз таке й не обговорюэться, вони й не знають, що таке робити треба.

 

Все, що ще робиться в області, то завдяки старим кадрам-клєркам в управліннях АПК, ЖКГ, економіки тощо. Ще ті кадри по інерціі роботу роблять. Але з них ніхто ні за що не питає, бо постмайданівські губєри навіть не знають за що питати і що іхні підлеглі мають робити.

 

Один взагалі на роботу не ходив, другий крім слави любителя позувати на камери теж нічого не зробив. А прессекретар Мініч так насміхливо відповідає на питання про використання службового авто, що за таку зневагу до людей пресслужба Берташа вже б всім складом на біржу пішла б.


Нікого не виправдовую, але у порівнянні з новими очільниками... клянусь - ні я, ні будь-який державний клерк з 10-тирічним стажем ніколи не повірив би, що таке на держслужбі може бути, що у нас може настати така "влада". Влади нема, лише злодії.

 

Я вже не кажу як у сесійній залі народ розводять, приклад останнє голосування за дві бурштинові фірми. Та це не депутати в раді, а тупо напьорсточніки. Я в житті у нас на сесіях таких розводів не бачив. Красавци. Народ просто цього не бачить і ніяк прохавати неможе як його імєют.

До речі. Про голосування за бурштин.

Насправді, уся ця ситуація з проектом Світового Банку та останнє голосування по бурштину є прямо між собою пов’язані.

Мало хто усвідомлює, але все це елементи єдиної схеми багатопланових домовленостей, яка діє на Рівненщині після того, як з посади голови РОДА пішов Сергій Рибачок і його місце зайняв Віталій Чугунніков.

Щоб зрозуміти масштаби цієї схеми, треба просто проаналізувати: хто і як голосував за останні бурштинові питання.

 

«4 влада», до речі, в іншому матеріалі надає точний поіменний звіт по цьому голосуванню.

З нього видно, що на Рівненщині діє своєрідна безідейна кліка, заточена виключно на дерибан: посад, ресурсів та бюджетних потоків.

Навіть ті, хто є нині за бортом цієї багаторівневої «змови», опинився там не через ідейні міркування, а виключно через «особисту неприязнь».

Білецька випадково зачепила заскорузлу «шкірку» і нам відкрився нарив.

Усі обурюються. Але, якщо ми поглянемо ширше, то побачимо, що це лише один із багатьох десятків – фурункулів.

Усі разом вони є елементами однієї величезної ґанґрени, яка роз’їдає Рівненщину.

Мало того. Якщо ми піднімемося ще вище і захопимо ще більший обшир, то побачимо, що ґанґрена ця є не лише Рівненською, але… загальнонаціональною.

І що робити з нею – незрозуміло.

Пропоную послухати пісню. Вона з’явилася у ці дні, але три роки тому у дні ще мирного «Євромайдану».

Тоді ще ніхто не знав – що нас чекає попереду.

Ще всі думали, що Найем зібрав «Євромайдан» за власною ініціативою, а не «за порадою» Льовочкіна, який пізніше влаштував і «побиття дітей», оперативно (теж, найпевніше, за його вказівкою) зняте і розтиражоване всіма олігархічними телеканалами.

 

Одним словом.

Пісня була така

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Теги: Майдан
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень