Про Мінотавра, Хомка і Муляренка: вибори секретаря міськради Рівного

Обійшлося без скандалу: жертву принесено

Ви, певно, чули про Мінотавра. Він жив у лабіринті, який збудував славетний Дедал. Той самий, який пізніше навчив Ікара – літати на штучних крилах, а перед тим допоміг дружині царя Міноса Пасифеї зачати від бика. Плодом того зачаття і став – Мінотавр.

Той бик був непростим. Сам Мінос був не простим смертним, а сином Зевса. Коли він став царем Криту, то, аби здобути силу і стати незаперечним володарем, бог Посейдон із морської пучини послав йому священного бика. Найкращого в світі.

Це був – Знак. Знак, який змусив усіх інших підкоритися та визнати зверхність Міноса. Але це був – особливий Бик. Божественний і неповторний. Цей посланець морської пучини таїв для Міноса і – випробування. Мінос мав – принести його в жертву Посейдону. Але не зміг.

Не зміг, і цим накликав на себе біду. Фактично сам став призвідником появи на світ Мінотавра. Бо Посейдон – з помсти – закохав Пасифею у того бика, в результаті чого на світ і з’явився – Мінотавр: Дедал сконструював Пасифеї дерев’яну корову, та в неї залізла, зачала і народила – покруча. Напівлюдину, напівбика – Мінотавра.
[media=50221]

У цій історії цікаво те, що це – Архетип. Тобто, в ній закладено глибший смисл, ніж ми його бачимо – поверхнево. Древні вважали, що за владу необхідно – платити. Жертвою. І жертвувати необхідно чимось дорогим. Тим, що ти любиш, чим ти дорожиш, тим, що тобі – подобається.

Не вдаючись в деталі, зазначимо лише, що через чотири роки правління у деяких народів від зверхника (володаря) вимагалося пожертвувати власною дитиною. Звідти, до речі, чотирирічні терміни правління президентів і т.п.

Але повернемося до Рівного

Володимир Хомко став міським головою, і ця перемога далася йому непросто, хоча реально він був на неї – приречений. Точніше, він не міг не перемогти на цих виборах.

Тепер починається епопея з вибором Секретаря та затвердженням заступників. В ідеалі Хомко міг би хотіти собі на Секретаря та Заступників тих, хто є до нього найбільш лояльними.

[media=50222]

Однак, ситуація є складнішою: необхідно враховувати побажання усіх фракцій у міській раді. І, хоч Голова має лояльних до нього людей серед депутатів, він вирішив не проштовхувати на посаду Секретаря – когось найбільш лояльного до себе, а – віддати цю посаду БПП-Солідарності (БППС)

Це, фактично, жертвоприношення.

І тут важливо чи є воно – достатнім. Бо Мінос теж приніс жертву Посейдону, але замість священного бика, здійснив цілопаління звичайного (але теж дуже гарного) бика, чи то не менш гарного – коня. У будь-якому випадку він дав Посейдону не те, що той хотів.

Якщо у нашій комбінації Посейдоном вважати Чугуннікова – голову РОДА, то він, очевидно, абсолютно задоволений сьогоднішнім результатом: Муляренко – секретар міської ради Рівного.

Але це – сьогодні. Апетити зростають під час їди, і, цілком може бути, що з часом група БППС захоче чогось більшого. Можливо навіть захоче змістити Хомка і таким чином зробити Муляренка – як Секрктаря ради – виконуючим обов’язки міського голови. (Така загроза існує і Хомко про неї не міг не знати, висовуючи кандидатуру Муляренка).

Чи є таке можливим?

У нашому світі можливим є все. Але Хомко свою жертву – приніс, а що буде з блоком Порошенка через якихось півроку, не знає сьогодні ніхто. Найвірогідніше, атакувати Хомка вони не стануть. Можливо… збудують Аеропорт. Приміром. Про який було багато мови перед виборами. Або, хоча би замовлять проект. Той Аеропорт міг би стати цікавим парафразом славетного Лабіринту, але цей поворот архетипічної історії ми опишемо – пізніше. Коли на те прийде свій час.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень