«Плати двічі або будеш виключений!». Чому в Рівненському коледжі здирають подвійну плату за навчання?

Кажуть, причина в банкрутстві навчального закладу

Студентам Рівненського економіко-гуманітарного коледжу пропонують вдруге протягом навчального року вносити плату за навчання.

У разі відмови адміністрація РЕГІКа студентів погрожує відрахувати. Пояснюють вимогу зміною керівництва: старе нібито привласнило чималу суму.

Як каже новопризначений очільник коледжу Едуард Гайдук, через такі дії колишнього керівника Петра Тадєєва, РЕГІК опинився на межі банкрутства.  З Едуардом Гайдуком зустрілися батьки студентів, які надали нам запис розмови.

 

Заплатили викладачам, вони повернулись на роботу, отримали зарплату накінець-то з цих нових грошей. Тих нема зовсім. Там не те, що було мало їх – там був мінус.  90 тисяч поки межа.

З тих грошей, що здали батьки, погасили оренду Якби ми її не погасили, подали б на нас в суд ті, хто дав нам те приміщення. Прийшли б і подивились рахунки. Мінусовий баланс - значить коледж банкрот. Банкрот – значить діти на вулицю. 

До слова, студентка 2 курсу коледжу заочної форми навчання Вікторія Байсарович відмовилася платити. У соцмережах вона опублікувала допис у групі Нацполіції Рівного, де написала про «нахабну поведінку» адміністрації закладу.

Навчаюсь у РЕГІКу на 2курсі заочно (хто з Рівного той зрозуміє про що піде мова). Такого бардаку ще не бачила....

 

Вчора приїхала на сесію, після 2 пар сказали усім звернутися в бугалтерію... і вот почалося «якщо ви оплатили навчання до 20 вересня, вам доведеться заплатити ще раз (усі практично оплатили ще до 1 вересня, бо бугалтерія влітку повідомляла, щоб до початку навчального року ми оплатили, сума 3150» .

 

На питання «Чому?» відповіли: «Бо колишній директор, Тадеєв, вкрав гроші. Пішли до теперішнього директора. Він сказав 2 варіанти: я віддаю документи вам про те, що ви закінчили 1 курс, або ви ще раз оплачуєте. А щоб повернути гроші звертайтеся до адвокатів і тд.

 

Щоб звернутися до адвоката треба гроші і факти... а щоб прийти і сказати «мені новий директор сказав, що колишній директор вкрав гроші» - це слова, а ніяких документів про розірвання старого договору не дають. Що робити не знаємо, але так залишати не хочеться!!!!

Студент 4 курсу денної форми навчання Сергій Кавун надіслав нам фото двох квитанцій про оплату. Там сума вже інша - 4600 гривень.

Батьки Сергія виконали вимогу коледжу, але залишати це просто так не хочуть.

Чи правомірна поведінка дирекції навчального закладу, ми запитали у начальника управління освіти рівненської облдержадміністрації Григорія Таргонського.

Ми, відповідно, проінформували про це міністерство освіти і науки України. Ми тримаємо контроль над ситуацією.

 

Те, що відбувається в цьому навчальному закладі, воно відбувається в межах чинного законодавства України. Інакше бути просто не може.

Оксана Кулакевич, як і більшість «заочників» та «денників», змушена була заплатити, адже хоче навчатись далі.

 Нам говорять, що потрібно заключити новий договір, тому що чинний договір не дійсний. І заплатити половину річної суми за навчання. Змушені заплатити ще раз, у зв’язку з тим, що той колишній директор (Петро Тадєєв) забрав ці гроші собі. 

Сергій Кавун також надіслав нам фото договору - подібно до того, який укладала з новим директором Оксана. 

Радіо Трек планує скерувати запит Григорію Таргонському, аби отримати дтокладне роз'яснення ситуації в Рівненському економіко-гуманітарному та інженерному коледжі. 

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року відсторонений директор коледжу Петро Тадеєв надіслав лист, у якому звинувачував ректора Міжнародного економіко-гуманітарного університету Анатолія Дем’янчука та його родичів у рейдерському захопленні РЕГІКа. Власник ВУЗу заперечив цей факт і сказав, що МЕГУ імені Дем’янчука є співзасновником коледжу, проте ніяких рейдерських атак на коледж й бути не могло. Деталі читайте тут.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень