Епопея із історико-архітектурним опорним планом Рівного завершена?

Невже непорозуміння чиновників та фірми, яка створює опорний план Рівного, владнали прості рівняни. Ледь не за сто гривень!?

Це опорний план міста. Дехто називає його шпалерами, а хтось вважає, що ці шпалери врятують Рівне.

Громадські активісти змогли вплинути на фірму, яка розробляє історико-архітектруний опорний план Рівного.

Більше того, у Львові знайшлась ще одна фірма, яка оцифровуватиме паперовий опорний план міста.

Усі відповідні домовленості вже є, і навіть зібраний аванс для старту робіт. До слова гроші збирали усі: волонтери, активісти та навіть бізнесмени.

Ініціатор збору коштів, для створення цифрового опорного плану, начальник міського управління культури у туризму Тарас Максименко каже, що 15, 5 тисяч гривень у понеділок завезуть у Львів.

Гроші передадуть «Інституту геоінформаційних систем». Кажуть, у цьому інституті працюють фахові спеціалісти, які з понеділка зможуть вивчати об’єм робіт. Вони працюватимуть спільно з фахівцями «Західпроектреставрації».

Сертифікат, який у понеділок передадуть фахівцям у Львові. Ця сума дає старт процесу оцифровки історико-архітектурного опорного плану Рівного

Про деталі співпраці двох фірм розповів Тарас Максименко:

Оцей символічний чек – його достатньо для того, щоб авансувати роботи. Західпроектреставрація підписали договір, який повністю складений рівненським управлінням містобудування та архітектури. У договорі передбачений шейп формат файлів (шейп-файл — векторний формат файлів для програмного забезпечення геоінформаційної системи, формат файлу дозволяє зберігати наступні типи геометричних фігурточкилінії, які представляють, для прикладу дороги та стежкиполігони, колодязірічкиозера. Кожен елемент, як правило, має атрибути, які описують його, такі як ім'я, температура чи тип дороги її завантаженість - авт.). У свою чергу спеціалісти «Інституту геоінформаційних систем», які оцифровуватимуть план, зведені вже з представником нашого управління містобудування та архітектури.

Тож таким чином за історико-архітектурний опорний план тепер відповідатимуть чотири сторони:

два львівських інститути, управління містобудування та архітектури Рівного та громадські активісти.

До слова, Тарас Максименко та рівненський бізнесмен Олександр Ковальчук (на фото вгорі у червоній сорочці - авт.), анонсували 

проведення у Рівному круглого столу для бізнесменів, на якому планують продовжити збір коштів для оцифровування опорного плану.

Про цей захід детальніше повідомлять згодом.

Нагадаємо, в європейській практиці існують документи, які запобігають та регламентують забудову центральної частини міста та природоохоронних територій.

В Україні таким документом є історико-архітектурний опорний план.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень