Москва – через коронавірус – вже слізно просить зняти з неї всі санкції (TEXT)

«Вдруг!» (с)

Про дивну ситуацію пише російський ліберальний сайт MK.RU та ціла низка інших видань.

У Раді Федерації РФ заявили, що падіння ціни на нафту на тлі корона вірусу диктує необхідність відмінити всі санкції в світі, окрім тих, що їх оголосила ООН.

Про це, як передає «ДС», у Facebook написав Костянтин Косачов – голова Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ.

Пряма мова:

«Назрела необходимость глобальной договоренности о единовременной и тотальной отмене любых экономических санкций, кроме введенных Советом безопасности ООН.


Такая договоренность могла бы быть инициирована государствами БРИКС, подержана странами «двадцятки» и затем сертифицирована тем же Советом безопасности»

За його словами, коронавірус, падіння попиту на енергоносії та коливання валютних курсів, крім очевидних короткотермінових загроз для безпеки людей, провокують довгограючі ризики входження цілого людства в затяжну світову рецесію.

Цитата:

«И если просто наблюдать за происходящим, равно как и если просто пытаться извлекать из ситуации выгоды только для себя, любимых, грядет масштабный экономический кризис, который не пощадит ни одну страну»

На думку Косачова серед обговорюваних заходів протидії кризі, не береться до уваги найважливіший фактор – «штучного перешкоджання економічному розвитку конкурентів, які маскуються під інструменти політичного покарання за неналежну поведінку».

Він каже:

«Я имею ввиду односторонние экономические санкции, применяемые в обход Совета безопасности ООН и вопреки правилам ВТО.


Уже звучат отдельные призывы пересмотреть санкционную политику США в отношении Ирана (вчерашнее обращение Тегерана к генсеку ООН) и санкционную политику Евросоюза в отношении России (опять же вчерашняя инициатива германских парламентариев)», - написав сенатор.

Також Косачов вважає, що нинішня криза «дає унікальний шанс розірвати порочне замкнуте коло».

Цитата:

«Но главное – сейчас все это можно сделать, не вдаваясь в предистории, не оглядываясь на политику и без потери лица для всех, кто увлекся санкциями.


По оценкам специалистов, на сегодняшний день только 30% мировой экономики находятся в зеленой зоне, а 70% - либо в санкционной зоне, либо в зоне непредсказуемости и угрозы санкционных рисков.


Представляете, какой может высвободиться потенциал?»

Деякі джерела стверджують, що, нібито, Ангела Меркель розділяє подібну точку зору.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень