Схід і Захід разом: неймовірна історія про допомогу рівнян луганчанину з переламаним хребтом

Молодого чоловіка привезли на Рівненщину із села Луганської області

Історію луганчанина Олександра Лобанова (на фото) розповіла "Радіо Трек" пенсіонерка Лідія Гацко. Вона - з Луганщини, але вже сім років живе у Рівному. Про Сашка дізналася від рівненських волонтерів. Прочитала про це їхнє повідомлення у соцмережі Фейсбук. Розповідає Лідія Гацко:  

Сашко два роки тому працював на будівництві і впав з висоти, зламавши хребет. Після цього не міг ходити. Жив з мамою і братом у селі, відчуваючи, що не потрібен нікому, окрім рідних. Потім у село приїхали волонтери. Вони привозили "гуманітарку" у Станицю Луганську. І якимось чином попали у те село, де жив Сашко. Побачили, в якому він стані. І вирішили йому допомогти. Вони привезли візок, щоб Сашко міг сам пересуватися. Потім звідси, з Рівненщини, переслали спеціальний матрац, щоб у хворого не було пролежнів. А згодом привезли до нього лікаря. Той подивився і сказав, що у Сашка дуже гарні перспективи до одужання. Тобто руки у нього працюють, ноги відчуває. І волонтери вирішили його переправити на реабілітацію на Рівненщину.

Сашка везли 1300 кілометрів на авто. Хоча воно й медичне, але дорога була важкою. Доставили його у Клеванський військовий госпіталь.

Спочатку з ним поруч була мама. Але потім медики сказали, що потреби їй бути поруч нема і вона поїхала додому на Луганщину.

Лідія Гацко, дізнавшись про земляка, вирішила його провідати у госпіталі. Приїхала на День Незалежності. Залишила йому свій телефон, вирішивши, що хоч і не у Клевані живе, іноді зможе навідуватися до хворого. А нещодавно Сашко зателефонував їй і сказав:  

Мені дуже хочеться мати тренувальні рукавички. Бо понатирав мозолі у тренажерному залі. І тепер проблема керувати візком. 

Лідія Гацко вирішила допомогти своєму підопічному і розповіла про нього у соцмережі Фейсбук:  

Враховуючи те, що моя пенсія менше тисячі гривень, а я подивилася на сайтах - дуже дорогі рукавички, то я вирішила звернутися, що може в когось є якісь "беушні". Але вчора вже відгукнувся хлопець Іван. Я поки не буду казати його прізвище. Бо може не можна. Сказав: купляйте, я проплачу ці рукавички. Але я подзвонила Сашкові, сказала сайт. Він дивився, вибирав. І вибрав найдешевші. Я кажу: "Сашо, може вибирай такі, як тобі потрібно». Але він дуже соромився. Казав: "Може, вже й не треба зовсім". Я дуже вдячна тим, хто відгукується, бо ми повинні допомагати одне одному.

Рукавички на сайті були й за 700, 800 гривень. А Сашко вибрав за 230 гривень. Вчора ввечері замовили рукачики. Ліда Гацко обіцяє завезти їх своєму підопічному, як надійдуть у Рівне. І додає:  

У госпіталі дуже гарний догляд. Сказали там, що навчать його самообслуговуванню. Він вже присилав фото, як в басейні плаває. Лікарі дуже задоволені, що у нього така жага до тренувань.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень