Конгресмен зі США назвав українців «гарматним м'ясом» і запросив путіна та Зеленського до Аризони (ФОТО)

Наше МЗС відповіло – українською

Kонгресмен від Республіканської партії Пол Госар

На Заході та зокрема в США є чимало людей – політиків, медійних персонажів і громадських діячів, які в нашій війні відкрито підтримують путіна та росію.

Зазвичай ці люди виступають наче як миротворці, закликаючи припинити кровопролиття, але завжди при цьому повторюють наративи кремля про те, що Україна нічого сама не вирішує, що вона є пішаком у руках Захожу, і що це насправді НАТО веде війну з росією в Україні.

Як приклад - американський конгресмен від Республіканської партії Пол Госар.

Днями він запропонував Зеленському та путіну «провести переговори в Аризоні», звинувативши водночас Захід у «використанні українців як гарматного м'яса». Заяву він опублікував на своєму сайті.

«Західні країни, схоже, безтурботно ставляться до використання українців як гарматного м'яса й не зацікавлені в деескалації...

 

Я не дипломат. Але я не можу більше мовчати, бо смерть і руйнування не лише тривають в Україні, а й фінансує їх моя власна країна.

 

Я змушений запросити президентів путіна й Зеленського до Аризони, щоб почати переговори про деескалацію ядерної напруженості, припинення війни та припинення прикрих смертей і руйнувань, від яких страждають обидві країни», – заявив Госар.

Конгресмен також закликав «шукати мирного рішення в Україні».

Госар – представник MAGA-крила республіканців, які підтримують експрезидента Дональда Трампа, його політику й конспірологічні теорії, зазначає LIGA.net.

 

Він був серед 10 республіканців у Палаті представників, які проголосували проти законопроєкту про ленд-ліз для України.

На цю заяву Госара відреагував спікер МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

Він підкреслив, що порівняння українців із «гарматним м'ясом», яке використав конгресмен, «є абсолютно неприйнятним».

«США добре відомі цінності, за які бореться український народ, – свободу, демократичний розвиток, верховенство права й повагу до прав людини.

 

Ставити під сумнів підтримку України – давати путіну зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії».

Ніколаєнко також зазначив, що наближення виборів не має перетворювати політиків на «відірваних від реальності популістів».

«Переконані, що висловлювання окремих конгресменів не вплинуть на продовження двопартійної підтримки України з боку США», – додав представник МЗС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень