Не передбачено? «40 млн українців тут не буде вже ніколи», - Елла Лібанова (ФОТО/ВІДЕО)

Хто і чому пропагує заселення України чужими народами (АК)

Елла Лбанова -- праворуч

Елла Марленівна Лібанова очолює Інститут Демографії та соціальних досліджень НАН України з 16 березня 2007 р.

За весь цей час ви навряд чи чули з її вуст щось інше, окрім похмурих прогнозів депопуляції України.

І ви майже точно не чули від неї закликів до урядовців, політиків та влади зробити щось, аби припинити вимирання населення України.

 

Навпаки, типово таке вимирання подавалося як – науково обґрунтована неминучість, альтернативою якій є та може бути лише заселення просторів України вихідцями з інших кінців НЕєвропейського світу.

Чому Елла Марленівна завжди пропагувала такий підхід?...

Одне з пояснень – бажання бути в тренді, який всі ці роки пропагував загальне заселення всієї Європи африканцями та азіатами, як щось нормальне, правильне та позитивне.

На наукове обґрунтування такого тренду, вочевидь, виділялися чималі кошти у вигляді різноманітних грантів, які покривали, крім всього іншого, й участь у суголосних «наукових конференціях» та симпозіумах, які пропагували «мішануну народів» та поступове зникнення європеоїдної раси як найбільш бажаний шлях розвитку людства.

От і в останньому інтерв’ю для «ЛБ» ми чуємо з вуст Елли Марленівни наступне: «40 млн населення вже не буде. Або це будуть не українці»

ЦИТАТА:

«Нас не буде 40 мільйонів. Тим більше, не буде 52, як 1 січня 1993 року. Забудьмо про це. Ми можемо досягти 40 мільйонів населення?

 

Можемо. Але шляхом потужної імміграції. Усі готові до цього?

 

Що до нас приїдуть люди, масово приїдуть, абсолютно з іншою культурою, з іншою релігією, з іншим способом життя? Я не знаю. Не впевнена, що наше населення до цього готове».

На відео можна почути наведені цитати з вуст самої Лібанової

Українці не ксенофоби, але й не надто толерантні, вважає Лібанова:

«До війни був моніторинг, який веде Інститут соціології Академії наук, тому є кому підтвердити мої слова. Питання там стояло так: чи схильні ви сприймати людей (там величезний перелік націй, етносів) як члена родини, сусіда, колеги тощо. Готові допустити чи ні? Тож ми не ксенофоби, але й не надто толерантні.

 

Скажімо, в Україні перед війною ми були згодні допустити два етноси — українців і закордонних українців.

 

Але ми не тому нетолерантні, що такі народилися. Ми просто ніколи не жили в поліетнічному середовищі. Якби наші діти з садочка жили в такому середовищі, то все було б по-іншому. Але сьогодні ми виходимо з того, що в нас є».

Отже, маємо активніше запускати в наші дитячі садки неукраїнців та представників інших рас.

Тим паче, що на переконання Лібанової, ніякого «бебі-буму» в Україні не буде:

«Чи можемо ми розраховувати на бебібум? Ні, не можемо. Не буде бебібуму. Якщо буде бебібум після війни, хоча я хотіла б цього, я з'їм дві свої докторські дисертації. Чесно кажу. Два дипломи з'їм».

Також Лібанова певна, що люди, які виїхали з України, до нас вже найпевніше теж не повернуться. Тож головна ставка має бути – на мігрантів і ще раз – на мігрантів.

Повний текст на «ЛБ» можна прочитати ТУТ

Це інтерв'ю від 2022 р. Воно трохи більш оптимістичне, але... не надто

*АК -- авторська колонка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень