«Фото моїх друзів були у телефоні, який згорів під час катастрофи», - курсант, який випадково не сів у фатальний АН-26

Він радить юнакам обирати військову професію

[media=200248]

У страшній катастрофі під Чугуєвом 25 вересня загинуло 26 осіб з 27-ми, що були на борту Ан-26 в той фатальний вечір. Дивом вдалося вижити лише В'ячеславу Золочівському, а ще один курсант за збігом обставин так і не став пасажиром того рейсу.

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба Валентин Рейзер розповів про своїх загиблих товаришів, пише «Високий Замок»

«Я дуже добре знав багатьох із курсантів, які полетіли на літаку і, на жаль, не повернулися. Дмитро Андрущенко, Олександр Бойко... Знав всю 133-ю групу. Ростислав Булій, Олександр Клевець, Микола Микитенко, Богдан Матвійчук, Костянтин Зибюк, Руслан Шеремет... Всі вони перейшли на третій курс. Я був їх одногрупником, але кілька днів тому перевівся на інженерний факультет, на спеціальність «авіаційне озброєння», - розповідає Валентин.

Більше всіх хлопець товаришував з Віталієм Вільховим (хлопець помер у лікарні після сильних опіків).

Віталій Вільховий

 Вчився з ним ще у Військовому ліцеї імені Героїв Крут у Львові, він був на рік від мене старший. У нас було багато спільних друзів, знайомих. З перших днів знайшли з ним спільну мову. Ходили у звільнення. Він ні в чому нікому не відмовляв. Відгукувався на чиєсь прохання про допомогу. Умів підтримати товариша в скрутну хвилину. Під час навчання у Львові Віталик запрошував мене в гості до себе додому, але побувати там я не встиг.

У тому фатальному літаку мав летіти і я. Але обставини так склалися, що не полетів…


У вівторок у Харкові, де віддавали останню шану Віталику Вільховому, я разом з іншими курсантами нашого університету попрощався зі своїм другом.

Прощання з Віталієм Вільховим у Харкові

— Що ти вважаєш важливим сказати батькам Віталика Вільхового і родичам інших курсантів, які загинули під Чугуєвом?

— Мені важко підібрати слова, які розрадили б. Тяжко усвідомити, що я втратив стільки друзів. І я уявляю, яка це страшенна втрата для їхніх рідних…

— Які спомини залишилися у тебе від навчання у ліцеї ім. Героїв Крут?

— Піти вчитися до Львова запропонували мені батьки. Я до їхньої думки прислухався. І не шкодую. Про ліцей у мене теплі спогади. Рекомендував би молоді іти у військові ліцеї. Там із юнаків роблять чоловіків.

— Можливо, у тебе, Валентине, збереглися фото із однокурсниками, яких сьогодні, на жаль, уже немає з нами? Хотіли би помістити їх у нашій газеті…

— Отримати ці фотографії зараз важко. Вони були у телефоні В’ячеслава Золочевського, єдиного із тих, хто вижив після тієї авіакатастрофи. Телефон цей знищив вогонь. Ми постараємося через служби мобільного сервісу відновити його номер, а заодно і світлини з нашими друзями…

Прощання з Віталієм Вільховим у Львові

Віталій Вільховий, уродженець Львівщини, випускник військового ліцею імені Героїв Крут.

Віталій Вільховий

Всю ніч після катастрофи медики боролися за життя Віталія, але вранці від отриманих опіків (обгоріло 90 відсотків тіла) курсант помер.

У минулий вівторок із ним попрощалися у Харкові.

А у середу, 30 вересня, його оплакувало рідне село Волиця на Сокальщині…

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень