У дитсадку Рівного - середня температура +16

Це незважаючи на пластикові вікна і підігрів підлоги

Про холод у дитсадку №57, що на вулиці Волинської Дивізії, 13 у соцмережі Фейсбук повідомила рівненська правозахисниця Ліана Диновська: 

Скаржаться батьки в приват, що у 57-му садочку "Лілея" дуже холодно в групах. Дехто з цієї причини зараз не може лишати дітей у дошкільному закладі. Наголошують, 2 роки тому батьки самотужки утеплювали фасад садочка. Для порівняння - поруч у дошкільному закладі абсолютно нормальні теплові умови у групах. Виховательки, зі слів батьків, ладні писати заяви на звільненя, якщо заклад відвідають представники ЗМІ, типу так бояться завідуючу. Чи насправді така ситуація у дошкільному закладі- будемо розбиратися.

Підтвердили, що у дошкільному закладі холодно й батьки дітей, які відвідують цей дитсадок. 

Працівниця дитсадка №57 пояснила Радіо Трек причини холоду:

Вчора у мікрорайоні "Північний" сталася аварія на бойлерній. І був відключений від тепла весь район. Як виходили ми із ситуації? В нас обігрівачі були, поки не включили тепло. А о 14 годині вже дали тепло.

Втім, виявляється у дитсадку №57 насправді постійно холодно навіть без аварій. І середня температура повітря у групах +16, що дещо тепліше, ніж торік. Продовжує та ж працівниця дитсадка:

Якщо вітер, холодно на вулиці, у нас є такі групи, що все тепло видуває. По можливості переводимо з них дітей на сон. Торік у  нас була ціла комісія ( от я вам це даю, а потім за це получу, бо не погодила із завідувачкою): з управління освіти інженер була, з "Рівнетеплоенерго", начальник котельні. Всі тут ходили і в результаті що? Нічого. 

До речі, за словами цієї працівниці, у дитсадку за кошт батьків замінено 90% вікон на металопластикові, на першому поверсі у групах - підлога з підігрівом. Але все одно доводиться вмикати обігрівачі. 

У тепловій мережі ми чомусь приєднані не перші до котельні, а останні. Хоча першим був збудований дитсадок, а вже потім - навколишні будинки. Як так вийшло?  

Наостанок працівниця дуже розсердилася, що її попросили назватися:

По-перше, ви мені не сказали, хто скаржиться з батьків. По-друге, може, мені ще дані паспорта й номер карточки вам дати? Чим ви можете нам допомогти? Що це дасть? Ми вже бачили торік, що це може дати. Ох, як ви всі турбуєтеся про дітей!!! Якби турбувалися насправді, то подарували хоча б одне вікно у дитсадок. Оце була б допомога. 

Начальник міського управління освіти Василь Харковець нині перебуває на лікарняному. Однак пообіцяв у понеділок побувати у  дитсадку №57 особисто, щоб з'ясувати ситуацію з опаленням закладу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень