У Рівному борг за тепло зріс удвічі

З початку опалювального сезону

З початку опалювального сезону борг за тепло у Рівному зріс майже вдвічі. Адже станом на 1-ше жовтня він становив трохи менше 44 млн грн. Нині ж за словами директора ТОВ «Рівнетеплоенерго» Степана Коропецького борг населення становить майже 82 мільйони. Також Степан Коропецький розповів про інвестиційну програму теплопостачального підприємства, що була ухвалена під час останньої сесії Рівнеради. Програма, зокрема, передбачає безкоштовне встановлення лічильників, яке планується на поточний рік. Як каже Степан Коропецький, успіх програми залежить не тільки від влади, але й від того, наскільки швидко люди сплатять свої борги:

Роботи будуть розпочинатися по мірі поступлення фінансування. Ми отримуємо гроші і в відсотковому відношенні воно розчепляється на спецрахунок, з якого і фінансуються кошти з інвест програми. Чим скоріше споживачі розрахуються за тепло, тим скоріше будуть встановлені лічильники. На сьогоднішній день ми маємо таку заборгованість, що можна було б зробити не тільки лічильники, а можна було б зробити реконструкцію котелень, яка б дала велику економію енергоносіїв.

Нагадаємо, що на минулій сесії міської ради, депутати підтримали інвестиційну програму «Рівнетеплоенерго», яка передбачає, що підприємство виділить 19 мільйонів гривень для встановлення теплових лічильників у всіх багатоповерхівках міста. Як розповів Степан Коропецький, наразі у Рівному є 217 будинків які потребують приладів обліку тепла. Тут будуть встановлені лічильники без автоматичних регуляторів теплоподачі. Ті рівняни, які захочуть обладнати теплолічильники автоматикою, зможуть скористатися програмою «50 на 50» і зробити це частково за кошт мешканців будинку. Варто зауважити, що цього року мешканці багатоквартирних будинків з лічильниками сплачували в середньому по тарифу 10,8 грн, а ті, хто не має пристрою обліку - за тарифом 16,88 грн. Також головний тепловик міста заспокоїв рівнян, що найближчим часом тарифи залишаться за тими ж цінами що й були. Принаймні до початку нового опалювального сезону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень