Веб-сайт Рівнеради реформують

Його планують оновити для зручності рівнян

Рівненські активісти та частина місцевих депутатів вважають, що офіційний сайт Рівненської міської ради застарів і не відповідає сучасним вимогам доступу до публічної інформації та відкритості влади. У зв’язку з цим запропонували програму мінімум із 20 основних кроків для реформування роботи веб-сайту Рівнеради.

Серед усього на сайті пропонують проводити онлайн трансляцію засідань сесії міськради та публікування аудіо запису засідання для загального доступу на наступний день. Крім того, оприлюднені мають бути проекти рішень, висновки комісій, які працювали над тим чи іншим питанням, результати поіменного голосування та відвідуваність депутатами засідань. Серед іншого, на сайті міськради пропонують створити розділ «відкритий бюджет», розміщувати електронні петиції, графік руху громадського транспорту та створити інтерактивну карту Рівного з межами територіальних виборчих округів. Нанести на карту інформацію про депутатів, які обрані у цих виборчих округах, а також адресу усього комунального майна.

Докладніше говорить депутат Рівненської міської ради Микола Бляшин:

- На цій карті можна диватися, які де ремонти проводяться. Яка вартість доріг, тому що останнім часом бюджет міста зростає. Рівне один із лідерів Західної України у відсотковому співвідношенні по кількості доходів бюджету на одного жителя. І виникає питання, яким чином ми це використовуємо. Чи це закрито і ніхто про це не знає, чи ось, будь ласка, - карта на сайті і кожен прийшов і побачив, аналізує, ставить запитання і може це дивитися.

Зауважимо, що, за словами Миколи Бляшина, частина пропозицій із реформування сайту Рівнеради взагалі не потребує фінансування. Для їх запровадження потрібно лише змінити певні процеси документообігу, внести зміни у посадові інструкції та розподілити обов’язки. Ті питання, які потребують залучення додаткових коштів, винесуть на розгляд бюджетної комісії міської ради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень