Алкоголізм – точка неповернення і ТРИ попередження, що їх дає організм на краю прірви (ВІДЕО)

Поради лікаря

Алкоголізм – хвороба. Однак, на відміну від інших – її розвиток можна легко зупинити, якщо усвідомити небезпеку та знати й розуміти сигнали, що їх дає нам наш власний організм.

Чи організм наших рідних, близьких та друзів, коли ми бачимо – як вони скочуються в прірву.

Важливо знати і пояснювати людям:

  • Якщо ти переходиш так звану точку неповернення, то далі Алкоголізм стає – невиліковним і призводить або до неминучої смерті, або... Вимагатиме надзусиль, аби все життя утримуватися від спиртного.
  • Якщо ж розуміти свій організм та тривожні сигнали, то є можливість зупинитися раніше, аби мати змогу жити далі активно, радісно та продуктивно, маючи можливість час від часу вживати й той самий алкоголь – але в міру.

ТРИ СИГНАЛИ ТРИВОГИ

№1

Ми проходимо перший етап наближення до алкоголізму, коли від випитого спиртного нас перестає нудити і нам не стає погано. Типово, при цьому, ми помічаємо, що можемо випити більше, ніж пили раніше, й відповідно – для досягнення певного рівня сп’яніння потребуємо більше тієї самої – випивки.

№ 2

Другий етап характеризується тим, що наступного дня після серйозної випивки нам стає погано, але сама думка про алкоголь не викликає огиди та нудотних рефлексів, а навпаки – розглядається як єдина можливість «поправити організм».

№3

Третій етап витікає з другого й характеризується тим, що на другий день після випивки людина похмеляється не один раз, а змушена похмелятися і вдруге, і можливо втретє, аби остаточно прийти до якоїсь – «норми».

Типово на цьому етапі людина, коли випиває (ще ввечері), то вже не може зупинитися, бо їй хочеться ще і ще, аби остаточно «догнатися».

У цей момент людина перебуває на краю прірви і її потрібно буквально що – рятувати.

Лікар дає більш деталізований огляд

ПАМ'ЯТАЙТЕ:

  • Типово людина починає зловживати, аби заглушити той стрес, який виникає у неї і стає хронічним: стрес від того, що життя – у його базових проявах – не відповідає очікуванням. Тим очікуванням, що їх людина могла мати у дитинстві, чи юності, чи при виборі професії, чи, коли брала шлюб.

Важливо таку людину – хвалити і любити, підвищуючи таким чином її самооцінку й показуючи, що ніякого горя чи розчарування їй заливати алкоголем не потрібно.

ТАКОЖ варто мати на увазі, що найбільш підступною формою сповзання в алкоголізм є побутове випивання алкоголю вдома для того, «щоб розслабитися».

Спочатку після важкого дня, потім іще з якоїсь причини. Потім такі вечірні випивання стають нормою і поступово затягують людину до тієї ж самої прірви.

Не дозволяйте собі подібних форм розслаблення: дивіться фільми, читайте книжки, грайте в ігри, а найкраще – займайтеся спортом, аби виробити всю негативну енергію, яка могла накопичитися за день.

Знайдіть гирю 8-16 кг і почніть робити хоча би по 6 вправ (із цих десяти)

Будьте здорові!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень